Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

H Google σκοπεύει να κερδίσει 10 δισ. δολάρια με το Android

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα 'Wall Street Journal' ο Eric Schmidt, πρόεδρος της Google, αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας του. Μεταξύ άλλων μίλησε και για το Android, από το οποίο η εταιρεία του περιμένει πολλά κέρδη.

Συγκεκριμένα εκτιμά ότι τα έσοδα από αυτό μπορούν να αγγίξουν τα 10 δισ. δολάρια ετησίως. Παρόλο που οι κατασκευαστές smartphones δεν χρειάζεται να πληρώσουν για τη χρήση του Android στις συσκευές τους, η Google μπορεί να κερδίσει πολλά από τη μαζική εξάπλωση του λειτουργικού της. Στην παρούσα φάση ενεργοποιούνται καθημερινά 160.000 συσκευές Android.

Το Android θα βοηθήσει την Google να εξασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες Web της εταιρείας θα χρησιμοποιούνται από όσο γίνεται περισσότερους. Σε αυτές τις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται τα Google Maps, το Mail και φυσικά η αναζήτηση. Όλες αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν διαφήμιση μέσω της οποίας η Google μπορεί να βγάλει λεφτά.

Σύμφωνα με τον Schmidt αν υπάρχουν ένα δισ. χρήστες του Android και κάθε ένας από αυτούς φέρνει στην εταιρεία 10 δολάρια (με διαφήμιση, με Apps ή με άλλο ψηφιακό περιεχόμενο), τότε ο στόχος των 10 δισ. δολαρίων μπορεί να επιτευχθεί.

ΠΗΓΗ: Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC