Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Η General Motors επιλέγει HP

Η επιχειρησιακή μονάδα HP Enterprise Services και η General Motors (GM) υπέγραψαν πολυετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών υποστήριξης εφαρμογών και υποδομών. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα $2 δισεκατομμύρια. Με την αξιοποίηση των υπηρεσιών της HP, η General Motors θα μπορέσει να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην υλοποίηση των επιχειρηματικών της στόχων, σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά.

H συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει ότι η HP θα διαχειριστεί την τεχνολογική υποδομή της GM, με αποστολή τη συνεχή βελτίωση της, ώστε να παρέχεται απαράμιλλη εμπειρία σε τελικούς χρήστες από όλα τα επίπεδα του οργανισμού – από τη γραμμή παραγωγής έως και τα ανώτατα στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό, η HP θα προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης δικτύων και σταθμών εργασίας, καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης mainframe και ενοποίησης συστημάτων και εφαρμογών για τις παγκόσμιες δραστηριότητες της GM, συμπεριλαμβανομένης και της πλατφόρμας υπηρεσιών OnStar.

Η νέα συμφωνία καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των εργασιών που ήδη έχει υλοποιήσει η HP για τη GM. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη ένα χρόνο πριν τη λήξη της προηγούμενης και επεκτείνει τη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία ήδη μετρά παραπάνω από 25 χρόνια ζωής.

«Οι καινοτόμες δραστηριότητες και η στρατηγική της GM για την παροχή κορυφαίων τεχνολογιών μέσα στο αυτοκίνητο απαιτούν συνεργατικές και αποδοτικές, ως προς το κόστος, επενδύσεις. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας σε όλα τα στάδια – από το σχεδιασμό και την κατασκευή έως και την πώληση των καλύτερων αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων στον κόσμο», δήλωσε ο Terry Kline, Vice President
IT και Chief Information Officer της GM. «Η συνεργασία με την HP είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες και αξιόπιστες για την εταιρεία μας. Η HP διαθέτει μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη και δημιουργική ομάδα που μας βοηθά να υλοποιήσουμε τις νέες φάσεις της επιχειρηματικής μας στρατηγικής γρήγορα και με επιτυχία», συμπλήρωσε.

Η HP θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης εφαρμογών και υποδομών, οι οποίες θα υποστηρίζουν τη λειτουργία των δεκάδων χιλιάδων PCs και απομακρυσμένων συσκευών που χρησιμοποιεί η GM, καθώς επίσης και τις λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας στο κομμάτι της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Μεταξύ των υπηρεσιών περιλαμβάνονται:

* Υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών και υπηρεσίες για τη διαχείριση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας, ανάπτυξης νέων προϊόντων, παραγωγής και παροχής εταιρικών υπηρεσιών. Ακόμη, η HP θα προσφέρει υπηρεσίες και για τη διαχείριση της πλατφόρμας υπηρεσιών OnStar.

* Υπηρεσίες υλοποίησης μιας υποδομής σύγκλισης τεχνολογιών, αλλά και του ευρύτερου roadmap που υποστηρίζει το τεχνολογικό περιβάλλον της GM, το οποίο αποτελείται από λύσεις και συστήματα διαφόρων παρόχων.

* Υπηρεσίες διαχείρισης mainframe για τα πιο σημαντικά επιχειρησιακά συστήματα της GM, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος χρηματοοικονομικών συναλλαγών και του συστήματος εφοδιαστικής αλυσίδας.


* Παροχή του παγκόσμιου service desk της HP και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών σε πάνω από 50 χώρες και γλώσσες.


* Υπηρεσίες απομακρυσμένης διαχείρισης δεδομένων, ασφάλειας δικτύου και videoconferencing.


«Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στο μέσο μιας διαδικασίας αλλαγής και η τεχνολογική υποδομή πρέπει να είναι σε θέση να «δώσει κίνηση σε όλους τους κυλίνδρους» της μηχανής της GM, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά», δήλωσε ο Tom Iannotti, Senior Vice President και General Manager της μονάδας HP Enterprise Services. «Η HP έχει μακρά ιστορία παροχής κορυφαίων υπηρεσιών προς τη GM. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες στη GM, ώστε να τη βοηθήσουμε να επιτύχει τους επιχειρηματικούς της στόχους», συμπλήρωσε.

Οι συνεργάτες του προγράμματος HP Agility Alliance, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft και της PriceWaterhouseCoopers, θα παρέχουν στην HP επιπλέον εργαλεία, τεχνολογίες και πόρους για την καλύτερη υποστήριξη της GM.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC