Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Νέα έκδοση για τα Windows Live Essentials

Η Microsoft προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια της νέας έκδοσης των Windows Live Essentials, μιας σουίτας που περιέχει διαδικτυακές εφαρμογές της εταιρείας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα στη σουίτα, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για Windows 7, περιλαμβάνονται οι νέες εκδόσεις των Windows Live Messenger, Live Mail, Photo Gallery, Movie Maker, Writer και Sync. Τα Windows Live Essentials 2011 όπως θα είναι πιθανόν η πλήρη ονομασία τους, μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε συστήματα Windows 7/Vista κάτι που αφήνει εκτός τους χρήστες Windows XP.

Στο Windows Live Messenger (MSN) γίνεται πλήρης χρήση της taskbar των Windows 7 με όλα τα χαρακτηριστικά που προσφέρει αυτή όπως οι jump lists. Η ομαδοποίηση των συζητήσεων πλέον γίνεται μέσα από ένα παράθυρο στο οποίο κάθε καρτέλα (tabs) περιέχει και διαφορετική συζήτηση. Παράλληλα έχει δωθεί αρκετή σημασία στην συνεργασία με τις πιο δημοφιλής ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, αφού μπορείτε να ανανεώσετε το status update σας μέσα από το Live Messenger. Η λειτουργία του video chat αναβαθμίζεται αφού πλέον υποστηρίζει HD ανάλυση φτάνει να έχετε την κατάλληλη webcam.

Στις νέες εκδόσεις των Live Photo Gallery και Movie Maker, έχει προστεθεί η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων όπως στο iPhoto της Apple. Ειδικότερα στο Photo Gallery υπάρχει το Photo Fuse με το οποίο μπορείτε να πάρετε κομμάτια από διαφορετικές φωτογραφίες και να τα συνδυάσετε χωρίς κόπο σε μία φωτογραφία με πολύ καλά αποτελέσματα.

Αρκετές αλλαγές και στο Movie Maker το οποίο μπορεί να αποθηκεύει το τελικό αποτέλεσμα ακόμα και σε full hd ανάλυση. Υποστηρίζει ακόμα αρκετές διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Facebook, YouTube, Flickr, Skydrive για πιο εύκολο ανέβασμα του βίντεο σας.

Το Live Sync είναι η νέα ονομασία του Live Mesh με το οποίο η Microsoft διαθέτει 2gb δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο cloud για κάθε χρήστη ώστε να το χρησιμοποιήσει για συγχρονισμό/αποθήκευση αρχείων και φακέλων, κάτι αντίστοιχο με το dropbox.com. Επιπλέον μέσα από τη διεύθυνση devices.live.com έχετε μια λίστα από όλα τα συνδεδεμένα PC σας και πατώντας το Connect, μπορείτε να προχωρήσετε σε απομακρυσμένο έλεγχο τους μέσω Web.

Η τελική έκδοση να αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι παράλληλα με τη κυκλοφορία του πρώτου service pack για τα Windows 7. Το ίδιο διάστημα αναμένεται να ανανεωθεί πλήρως και η υπηρεσία Hotmail ενώ ήδη κυκλοφορεί η επίσημη εφαρμογή Windows Live Messenger για iPhone και iPod Touch.

Κατεβάστε τη τελευταία έκδοση από εδώ.

Πηγή : Insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC