Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Windows 7 Service Pack 1 beta

Οι beta testers της Microsoft έλαβαν σήμερα μια πρώτη προέκδοση του Windows 7 Service Pack 1. Αυτή φέρει το build number 7601.16562.100603-1800, ενώ φαίνεται να έχει γίνει complilation στις 3 Ιουνίου.

Το Windows 7 Service Pack 1 αποτελεί ένα κλασικό διορθωτικό πακέτο και περιλαμβάνει όλα τα updates και patches που κυκλοφόρησαν έως τώρα για το νέο λειτουργικό σύστημα. Η τρέχουσα προέκδοση του SP1 διατίθεται στα Αγγλικά, Γερμανικά, Ιαπωνικά, Γαλλικά και Ισπανικά, ενώ το μέγεθος της ανέρχεται στα 1,22GB.

Ενώ για τους χρήστες της έκδοσης desktop των νέων Windows δεν προστίθεται κάποια νέα λειτουργία, δεν ισχύει το ίδιο για την έκδοση server. Σε αυτήν – τα Windows Server 2008 R2 - η Microsoft προσθέτει τη λειτουργία RemoteFX. Με αυτή τη λειτουργία οι χρήστες που αποκτούν πρόσβαση στον υπολογιστή τους εξ αποστάσεως, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν 3D εφέ και λειτουργίες multimedia, οι οποίες υπάρχουν και τοπικά.

Η ιδιαιτερότητα αυτού είναι ότι απαιτητικά εφέ θα μπορούν, πλέον, να απεικονιστούν και σε φορητές συσκευές. Η Microsoft επεξηγεί αναλυτικά το RemoteFX στο blog της.

Εκτός αυτού νέα virtualization tools θα επεκτείνουν τις δυνατότητες του Cloud Computing.
Η επίσημη beta του SP1 αναμένεται να διανεμηθεί επίσημα στο κοινό στα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC