Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Βίντεο: multitouch και multitasking σε Tablet PC

Η Intel δημοσίευσε στο blog των προγραμματιστών της ένα τρίλεπτο βίντεο, στο οποίο κάνει μια επίδειξη των δυνατοτήτων του λειτουργικού συστήματος MeeGo, το οποίο ανάπτυξε σε συνεργασία με την Nokia.

Στο blog appdeveloper.intel.com έχει ανέβει ένα βίντεο, το οποίο, σύμφωνα με τους developers της Intel, απεικονίζει την pro-alpha του MeeGo 1.1 σε ένα Tablet PC με υποστήριξη του multitouch. H επιφάνεια εργασίας είναι χωρισμένη σε μεμονωμένες περιοχές, στις οποίες μπορούν να απεικονιστούν δίπλα-δίπλα βίντεο, φωτογραφίες, σελίδες του Web, επαφές και άλλο περιεχόμενο. Ακόμα και τα updates από τα Facebook ή το twitter.

Στο βίντεο γίνεται και μια επίδειξη του multitasking: για παράδειγμα το άνοιγμα μιας φωτογραφίας από το χρήστη ενώ παράλληλα παίζει μουσική. Αλλά και μια επίδειξη του multitouch με τα πέντε δάκτυλα μπορεί να δει κανείς στο βίντεο. Ο συντάκτης του post Bob Duffy εκφράζει τον ενθουσιασμό για τη δυνατότητα εκτέλεσης multiplayer παιχνιδιών με πέντε παίκτες, οι οποίοι θα μοιράζονται τμήματα της οθόνης.

Μερικές από τις λειτουργίες για τις οποίες γίνεται επίδειξη μπορεί να απουσιάζουν από την τελική έκδοση του MeeGo, όπως προειδοποιεί ο Duffy, o οποίος συμπληρώνει ότι το λειτουργικό θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC