Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

iPhone 4: κι άλλα τεστ

Όσο περνά ο χρόνος τόσο πληθαίνουν τα τεστ για τα iPhone 4. Μια μέρα μετά το επίσημο ντεμπούτο του εμφανίστηκαν στο Web διάφορα τεστ τα οποία μας δίνουν μια εικόνα για την ταχύτητα σύνδεσης του, τα Apps και την Retina οθόνη του.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Στο νέο iPhone υπάρχει ένα HSUPA 3G-modem, το οποίο υπόσχεται ταχύτατα uploads. Αρκεί, βέβαια, να βοηθά σε αυτό και ο Provider κινητής τηλεφωνίας. Το πόσο γρήγορο είναι το upload, εξετάστηκε από το αμερικανικό gizmodo. Ο συντάκτης Ryan Salerno εξοπλίστηκε με ένα 3GS κι ένα iPhone 4 και ξαμολήθηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να μετρήσει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων σε 20 οικοδομικά τετράγωνα.

Το αποτέλεσμα: τα downloads λαμβάνουν χώρα και στις δύο συσκευές το ίδιο γρήγορα, ωστόσο στα uploads το iPhone 4 είναι έως και 10,8 φορές ταχύτερο.

Το gizmodo συνέκρινε και την ταχύτητα εκτέλεσης των Apps ανάμεσα στα δύο τηλέφωνα. Για απλές εργασίες - όπως σημειώσεις, το ημερολόγιο και το ξυπνητήρι - δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά. Εντάξει το iPhone 4 είναι πιο γρήγορο αλλά μην φανταστείτε καμία τρομακτική διαφορά. Τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα σε πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως είναι τα παιχνίδια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο σύγκρισης του Gizmodo το iPhone 4 δείχνει ξεκάθαρα την υπεροχή του. Σε αυτό συμβάλει και το νέο iOS.

Η Apple τήρησε τις υποσχέσεις της και όσον αφορά την οθόνη: η τεχνολογίας retina οθόνη πλησιάζει πολύ την ποιότητα εκτύπωσης, κάτι που αποδεικνύεται και στο μικροσκόπιο. Και σε αντίθεση με τις AMOLED, που χρησιμοποιούν οι Samsung και HTC, η οθόνη του iPhone εμφανίζεται καλά και σε απευθείας ηλιακό φως. Το μόνο προβληματάκι είναι τα παλιά Apps τα οποία δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για τη νέα οθόνη, με αποτέλεσμα τα γραφικά να εμφανίζονται με κάπως εμφανή pixels.

ΠΗΓΗ:gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC