Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

iOS 4: τα πρώτα bugs

Με το που έσκασε στην αγορά το iPhone 4, εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως τα πρώτα παράπονα. Εκτός από το γνωστά …προβλήματα με το hardware – η κίτρινα κηλίδα στην κάτω άκρη της οθόνης και τα προβλήματα λήψης – έχουν γίνει αναφορές και για προβλήματα στο software. Tα οποία σχετίζονται ως επί το πλείστον με το νέο iOS 4.

Ένα από τα πιο συνήθη προβλήματα αφορά στο iPhoto. Στα διάφορα forums υπάρχουν αναφορές χρηστών σύμφωνα με τις οποίες οι φωτογραφίες που μεταφέρονται στη συσκευή με το iPhoto είναι κάπως θαμπές. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται συχνά με νέο συγχρονισμό μέσω του iTunes.

To πιο ενοχλητικό πρόβλημα, όμως, είναι άλλο: αρκετοί χρήστες διαμαρτύρονται ότι έχασαν όλη τη λίστα των επαφών τους μετά την αναβάθμιση στο iOS 4. Όσοι βιώσουν τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να απευθυνθούν στην υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης της Apple για να βρουν λύση.

Κάποιοι άλλοι έχουν προβλήματα με το σύστημα ειδοποίησης push, όπως και με την εκκίνηση μερικών εφαρμογών. Η εγκατάσταση του νέου OS σε παλιά iPhones μπορεί επίσης να μειώσει την ταχύτητα τους, ανάλογα με το τι υπήρχε πριν ενεργοποιημένο από τον κάτοχο τους. Κάποιοι άλλοι χρήστες διαμαρτύρονται ότι μετά το update έχουν προβλήματα με την αποστολή των MMS.

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να υποθέσουμε ότι η Apple θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα update του OS που θα δίνει τέλος στα όποια προβλήματα. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα αν εμφανιστούν προβλήματα στο hardware. Σε τέτοιες περιπτώσεις η Apple συστήνει την επικοινωνία με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC