Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Νέες λύσεις της Dell για "Flexible Computing"

Καθώς το ανθρώπινο δυναμικό σήμερα βρίσκεται ολοένα και περισσότερο σε διασπορά και κίνηση και οι οργανισμοί εργάζονται για να ισορροπήσουν την προστασία δεδομένων με την προσβασιμότητα για τους εν κινήσει τελικούς χρήστες, η Dell αποκαλύπτει μια σειρά από καινούργιες λύσεις και δυνατότητες υπηρεσιών που επιτρέπουν στους πελάτες να απλοποιήσουν τις εφαρμογές desktop virtualization.

Οι λύσεις Flexible Computing της Dell βοηθούν τους πελάτες να απλοποίησουν τη δυνατότητα διαχείρισης των virtual images, ώστε να έχουν αύξηση της πρόσβασης σε εφαρμογές και της απόδοσης αλλά και αυξημένο έλεγχο ΙΤ για τη βελτίωση της ασφάλειας. Επιπλέον, οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν την εργασία σε ευέλικτα περιβάλλοντα για να ενθαρρύνουν το ανθρώπινο δυναμικό σε μεγαλύτερη κινητικότητα και ακολούθως παραγωγικότητα.

«Το ανθρώπινο δυναμικό σήμερα εμφανίζει διασπορά σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι ιδιαίτερα κινητικό με την προσδοκία της πρόσβασης 24/ 7 σε κρίσιμα δεδομένα και εφαρμογές», αναφέρει ο Steven Lalla, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής, Client Product Group, Dell. «Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε καινοτόμες και ευέλικτες λύσεις virtualization που βοηθούν τους πελάτες να μειώσουν το κόστος, να αυξήσουν την ασφάλεια και να βελτιώσουν τη δυνατότητα διαχείρισης.

Αυτή η προσέγγιση στην υπολογιστική ευελιξία έχει επίσης τη δυνατότητα να διευκολύνει τις επιλογές και την ευελιξία για να συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού των πελατών μας.»

Σε συνεργασία με τη στρατηγική της για ευέλικτες υπολογιστικές λύσεις, η Dell υποστηρίζει την καινούργια τεχνολογία Citrix XenClient που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η Dell εργάζεται με την Citrix για να πιστοποιήσει τα συστήματα client των φορητών Dell Latitude και των desktop Dell OptiPlex για την τεχνολογία XenClient. O XenClient διευρύνει τo desktop virtualization για εταιρικούς χρήστες φορητών, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών για ασφάλεια, ευελιξία και αποδοτικότητα.

Προτάσεις Flexible Computing
Το χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών Flexible Computing Solutions της Dell επεκτείνει την προσιτότητα των virtual desktops και επικεντρώνεται σε αναλυτικές (granular) επιλογές εφαρμογών και προφίλ. Η προσέγγιση αυτή προσφέρει στους πελάτες εξαιρετική ευελιξία για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο της διαχείρισης του desktop, ενώ απολαμβάνουν την εμπειρία ενός ολοκληρωμένου υπολογιστή χωρίς συμβιβασμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι οργανισμοί να μπορούν τώρα περισσότερο από ποτέ, να μεγιστοποιήσουν τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και την παραγωγικότητα.

• Dell Managed Virtual Client: Οι υπηρεσίες διαχείρισης εικονικής επιφάνειας εργασίας της Dell, βελτιστοποιημένες για cloud εφαρμογές, είναι τώρα διαθέσιμες ως μια ολοκληρωμένη λύση από την Dell (μέχρι πρόσφατα προσφέρονταν από την Perot Systems, η οποία είναι πλέον τμήμα της Dell), στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Ως μέρος της υπηρεσίας, η Dell διαχειρίζεται την υποδομή του data center που παρέχει το virtual desktop. To data center μπορεί να υλοποιηθεί εντός ή εκτός του χώρου του πελάτη, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

- Application και Profile Virtualization: Η Dell επεκτείνει τις δυνατότητες των υπηρεσιών της και εστιάζει στις επιλογές εικονικοποίησης εφαρμογών και προφίλ που αντιμετωπίζουν ειδικές περιπτώσεις χρήσης των πελατών με περισσότερη αναλυτικότητα από ποτέ.

o H υπηρεσία Application Virtualization προσφέρει καινούργια μοντέλα παράδοσης, είτε εικονικά είτε μέσω streaming, για τους πελάτες που αναζητούν τρόπους να μειώσουν τις ανάγκες διαχείρισης για την εγκατάστασης εφαρμογών.

o Η υπηρεσία Profile Virtualization παρέχει τη δυνατότητα της υποστήριξης μιας εμπειρίας όπου ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την επιφάνεια εργασίας του περιβάλλοντός του ανάλογα με τον τρόπο εργασίας του.

• Virtual Remote Desktop: Το Virtual Remote Desktop της Dell επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται με ένα εικονικό desktop σε έναν απομακρυσμένο server, με λογισμικό virtualization (VMware View ή Citrix XenDesktop) που μιμείται την εμπειρία ενός τοπικού, desktop υπολογιστή. Για τη λύση Virtual Remote Desktop με την υποστήριξη του Citrix XenDesktop, η Dell παρέχει τώρα end-to-end βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική αναφοράς που χρησιμοποιεί την ισχυρή σχέση μας με τη Microsoft και την τεχνογνωσία σε Server 2008 Hyper-V και στις υποδομές διαχείρισης Microsoft System Center.

«Έχοντας πρόσφατα τυποποιήσει το περιβάλλον μας πάνω σε συστήματα Dell, ένας από τους κύριους στόχους του τμήματος ΙΤ μας ήταν να παρέχει στους φοιτητές μια πλούσια εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή και να μειώσει το χρόνο του προσωπικού που δαπανάται στην συντήρηση υλικού και στην επιδιόρθωση των συστημάτων» αναφέρει ο George Thornton, Network Operations Manager, Montgomery ISD.

«Για τη στήριξη του στόχου αυτού, έχουμε εφαρμόσει ένα μείγμα από φορητούς υπολογιστές Dell Latitude και επιτραπέζιους υπολογιστές Dell OptiPlex που εκτελούν On-Demand Desktop Streaming και Virtual Remote Desktop. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των κλήσεων help-desk και της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ παράλληλα αυξάνει την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε τις υποδομές μας.»

Φορητοί υπολογιστές Dell Latitude E-family
Η Dell επίσης παρουσίασε τις νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των φορητών υπολογιστών Latitude E-Family, δίνοντας στους χρήστες ενισχυμένη ασφάλεια και φορητή εμπειρία.

• Dell Latitude E4310: ο υπερφορητός Dell Latitude E4310 είναι κατασκευασμένος για στελέχη που μετακινούνται συχνά και συνδυάζει την κομψή εμφάνιση με την αξιοσημείωτη αντοχή και την προηγμένη ασύρματη συνδεσιμότητα.

• Dell Latitude E5410 και E5510: οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές 14,1 ιντσών και 15,6 ιντσών Dell Latitude E5410 και E5510 αντίστοιχα, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην απλοποίηση της τεχνολογίας μειώνοντας το κόστος, το χρόνο εγκατάστασης και συντήρησης με έμφαση στην υποστήριξη της σταθερότητας, της μεταξύ των συστημάτων συμβατότητας, στην παγκόσμια υποστήριξη και στις δυνατότητες ελέγχου επιχειρησιακού επιπέδου.

Βελτιωμένα χαρακτηριστικά των νέων φορητών υπολογιστών Latitude περιλαμβάνουν:

• Έναν καινούργιο ταχείας απόκρισης αισθητήρα πτώσης και ένα στοιχείο απορρόφησης κραδασμών StrikeZone που μπορούν να βοηθήσουν την αποτροπή της απώλειας δεδομένων από πτώσεις.

• Latitude ON - Reader και Flash έκδοση, διαθέσιμα με τον Latitude 4310, για άμεση πρόσβαση σε e-mail, στο ημερολόγιο, στις επαφές και στις εικονικές επιφάνειες εργασίας χωρίς την εκκίνηση του συστήματος.

• Νέα αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει επεξεργαστή τεχνολογίας Intel i Core, Windows 7 και υποστήριξη WiMax.

• Τρία χρόνια Εγγύηση Υλικού μπαταρίας για μειωμένο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του φορητού.

• Συμβατότητα με κάθε σύστημα της οικογένειας E-Family με ένα dock για περισσότερους από 15 φορητούς υπολογιστές και 5 χρόνια διασφάλιση για το dock, τους φορτιστές και τις μονάδες οπτικών δίσκων.

• Προηγμένη Ασφάλεια και Συστήματα Διαχείρισης που προσφέρουν ευέλικτη και ασφαλή προστασία δεδομένων, παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων και δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης, ενώ επιτρέπουν την ταχύτατη αντιμετώπιση των εταιρικών απειλών από τα τμήματα ΙΤ.

• Επιλεγμένες συνθέσεις προσφέρουν πιστοποιήσεις Energy Star και EPEAT.

Dell Latitude 2110: Χτίζοντας πάνω στην επιτυχία του 2100, η Dell τώρα προσφέρει το 2110 για να βοηθήσει τους πελάτες να λύσουν μια ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη έναν οικονομικά προσιτό, δευτερεύοντα υπολογιστή για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών. Ο Latitude 2110 επιτρέπει την εύκολη συνεργασία, την άμεση συνδεσιμότητα και ευελιξία είτε στο γραφείο, είτε εν κινήσει.

Βελτιωμένα χαρακτηριστικά του νέου netbook Latitude περιλαμβάνουν:

• Διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως 10 ώρες,

• Εργαλεία συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου ηχητικού συστήματος, του κορυφαίου μικροφώνου και της δυνατότητας επιλογής webcam, καθώς και

• Επιλογές συνδεσιμότητας παντού1 όπως WiFi, δίκτυα mobile broadband2 και WiMax.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC