Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Έτοιμο το Android 2.2

Η Google ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις εργασίες της στο Android 2.2 (Froyo). Η τελική του έκδοση διατίθεται στη μορφή Open Source κώδικα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συσκευές των διάφορων κατασκευαστών.

Το Nexus One θα μπορεί μέσα στις επόμενες ημέρες να δεχθεί ένα update για τη νέα έκδοση του Android. Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια τα μοντέλα Desire και Legend της HTC.

Ο πιο σημαντικός νεωτερισμός της έκδοσης 2.2 είναι ο Dalvik-JIT-Compiler, ο οποίος αυξάνει αισθητά τις επιδόσεις. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές του, το Android 2.2 είναι από δύο έως πέντε φορές ταχύτερο σε σχέση με τους προκατόχους του.

Αλλά και ο browser υπέστη το σχετικό φρεσκάρισμα, ενσωματώνοντας τη γνωστή από τον Chrome JavaScript-Engine V8. Έτσι ένα μεγάλο ποσοστό των sites φορτώνονται ταχύτερα - 2 έως 3 φορές. Μια λεπτομερή αναφορά για τις νέες λειτουργίες και τις δυνατότητες της έκδοσης 2.2 προσφέρει η Google μέσω της σελίδας στο Web των developers της.

Εντωμεταξύ στο επίσημο Google Blog αναφέρεται ότι κάθε μέρα ενεργοποιούνται 160.000 νέα Android smartphones, ήτοι δύο συσκευές ανά δευτερόλεπτο. Έως τώρα έχουν διατεθεί παγκοσμίως 60 μοντέλα με το Android από 21 κατασκευαστές και σε 49 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC