Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

AMD Opteron 4000: πλατφόρμα σχεδιασμένη για cloud computing και Hyperscale Data Centers

Η AMD ανακοίνωσε στο συνέδριο GigaOm Structure Cloud Computing και Internet Infrastructure τη διάθεση της νέας πλατφόρμας AMD Opteron 4000. Αυτή η νέα πλατφόρμα σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες του cloud computing, των hyperscale data center και των SMB πελατών για ένα ευέλικτο, αξιόπιστο και παράλληλα πιο αποδοτικό 1 και 2P σύστημα.

Η πλατφόρμα είναι επίσης κατάλληλη για high-end ενσωματωμένα συστήματα, όπως telecom servers, storage και digital signage, μέσω του AMD Embedded Solutions. Συστήματα από τις εταιρείες Acer Group, Dell, SGI, Supermicro, ZT Systems αλλά και από άλλους συνεργάτες αναμένονται από τώρα και κατά τους προσεχείς μήνες.Highlights
- Η πλατφόρμα AMD Opteron 4000 προσφέρει απόδοση τεσσάρων και έξι-πυρήνων σε λιγότερο από 6W ανά πυρήνα, παράλληλα μειώνει την ισχύ έως και 24% σε σχέση με της προηγούμενης γενιάς.

- Η σειρά AMD Opteron 4100 είναι ιδανική για ειδικά διαμορφωμένους servers, δεδομένου ότι επιτρέπει σε μικρότερα heat sinks, τροφοδοτικά και ανεμιστήρες, καθώς επίσης και σε χαμηλής τάσης μνήμη να συμβάλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας ισχύος. Ανάλογα με το πώς το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί, η παραμετροποίηση επιτρέπει επίσης στην παραπανήσια κατανάλωση ενέργειας να εξαλειφθεί και να μειωθεί το κόστος, εξοικονομώντας ενέργεια.

- Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη με εγγύηση 5+2 χρόνων, βάση των εργοστασιακών προδιαγραφών για την ισχύ και την ισορροπία των επιδόσεων που απαιτούνται για high-end embedded systems για συγκεκριμένες αγορές-στόχους και μακρά διάρκεια ζωής.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC