Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Shuttle SX58J3: high end barebone για εξαπύρηνους

H Shuttle, ειδική στα Barebones, ανακοίνωσε το μοντέλο SX58J3. Αυτό είναι ένα barebone που μπορεί να στεγάζει ένα εξαπύρηνο επεξεργαστή της Intel. To case έχει διαστάσεις μόνο 33x21,5x18cm, ωστόσο διαθέτει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει ένα Core i7-980X (Gulftown), δύο σκληρούς δίσκους κι ένα μοντέρνο dual slot για κάρτες γραφικών (έχει και δύο κλασικά single slots).

Το SX58J3 υπόσχεται μεγάλες επιδόσεις σε συνδυασμό με ένα πολύ μικρό χώρο, με την Shuttle να κάνει λόγο για την αποθέωση του μινιμαλισμού. Το ενσωματωμένο X58 chipset υποστηρίζει 16GB DDR3 Ram, τα SLI και Crossfire, τα οποία ωστόσο, λόγω στενότητας χώρου, λειτουργούν μόνο με single slot κάρτες γραφικών.

Κατά τα άλλα το motherboard του barebone διαθέτει δύο e-SATA-Ports και δύο Gigabit Lan, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα στα "Failover" και "Load Balancing" modes. Στην πρόσοψη υπάρχει και ένας αναγνώστης καρτών μνήμης, ο οποίος μπορεί να διαβάσει όλους τους συνήθεις τύπους καρτών μνήμης. Την τροφοδοσία αναλαμβάνει ένα τροφοδοτικό των 500Watt, πιστοποιημένο με το "80 PLUS".

Το Shuttle XPC SX58J3 είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά σε ενδεικτική τιμή τα 460 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC