Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Nέοι Core-i για laptops

Πλέον είναι κι επίσημο: η Intel διεύρυνε τη σειρά των επεξεργαστών της Core i7, i5 και i3. Οι νέοι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 32nm και θα μπορούν, χάρη στη μειωμένη ενεργειακή τους κατανάλωση, να χρησιμοποιηθούν σε μοντέρνα laptops.

Oι ULV (Ultra-Low Voltage) επεξεργαστές θα καταναλώνουν, σύμφωνα με τον κατασκευαστή τους, 15% λιγότερο ρεύμα κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας. Θα ενσωματώνουν, δε, την τεχνολογία turbo boost της Intel. Όπερ σημαίνει ότι η απόδοση τους θα μπορεί να αυξηθεί αυτόματα, όταν μια εφαρμογή χρειαστεί περισσότερη υπολογιστική ισχύ. Επιπλέον θα υποστηρίζουν την τεχνολογία Hyper-Threading.

Η απόδοση γραφικών σε ποιότητα HD θα επιτυγχάνεται μέσω του HD υποσυστήματος γραφικών της Intel που θα ενσωματώνουν. Συνδυαζόμενοι με την πρόσφατα ανακοινωθέν σειρά 5 chipsets της Intel, θα είναι κατάλληλοι και για την υποστήριξη εφαρμογών audio και video.

Οι νέοι επεξεργαστές έχουν αποσταλεί ήδη στους κατασκευαστές φορητών κι έτσι αναμένεται να τους δούμε από τις αρχές Ιουνίου σε πάνω από 40 διαφορετικά μοντέλα των Acer, Asus, Lenovo και MSI. Αλλά και η Dell έχει στα σκαριά μοντέλα με τους νέους επεξεργαστές της Intel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC