Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Στην Κοζάνη το νέο Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft Ελλάς

Τα εγκαίνια του 6ου κατά σειρά Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο έχει έδρα την πόλη της Κοζάνης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Μαΐου στην Αίθουσα Κοβενταρείο του Δήμου Κοζάνης με την παρουσία στελεχών της Microsoft Ελλάς, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της ECDL Ελλάς και της HEPIS.

Η ίδρυση του 6ου Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» αποτελεί μέρος μιας σημαντικής πρωτοβουλίας της Microsoft Ελλάς, η οποία αποτυπώνει την ευαισθησία που επιδεικνύει η εταιρία και την υπευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Στα Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» παρέχονται δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ECDL σε μετανάστες, μακροχρόνια άνεργους και σε μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν κύκλο μαθημάτων, διάρκειας περίπου 60 ωρών, και στη συνέχεια να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, αποκτώντας την πιστοποίηση ECDL, ένα ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες», ο κ. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, υπογράμμισε: «Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην εύρεση εργασίας. Σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί. Η πρωτοβουλία της Microsoft να προχωρήσει στην σύσταση κέντρων απεριόριστων δυνατοτήτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού θα λειτουργήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Σήμερα ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Microsoft εγκαινιάζει το κέντρο «Απεριόριστων Δυνατοτήτων» που θα λειτουργήσει στην περιοχή μας και θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες που προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες να αποκτήσουν δικαίωμα στη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας που πραγματοποίησε με την αφορμή της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες», η κα Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, ανέφερε:

«Στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, η ανάγκη για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η ελληνική κοινωνία βιώνει δύσκολες μέρες και η υποστήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθίσταται πλέον προτεραιότητα ζωτικής σημασίας. Η Microsoft Ελλάς, με την υλοποίηση του Προγράμματος “Απεριόριστες Δυνατότητες” επιδιώκει να ενισχύσει δυναμικά του ανθρώπους εκείνους που πλήττονται περισσότερο αυτή τη δυσμενή χρονική συγκυρία. Με συνέπεια στο όραμά μας να θέσουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, εγκαινιάζουμε σήμερα το 6ο κατά σειρά Κέντρο “Απεριόριστες Δυνατότητες” στην Ελλάδα ελπίζοντας ότι οι συμμετέχοντες θα αδράξουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον κόσμο της τεχνολογίας και να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στην αγορά εργασίας».

«Η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην Κοινωνία της Γνώσης και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αποτελεί θεμελιώδη στόχο της ECDL Ελλάς και του Ιδρύματος ECDL. Τα προγράμματα πιστοποίησης ECDL συνιστούν εφόδια γνώσης με ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά εργασίας, εφόδια απαραίτητα ειδικά για όσους συμπολίτες μας που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου PEOPLECERT, κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, ο οποίος συμπλήρωσε: «Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου μας συμβάλλουμε ενεργά στον ψηφιακό αλφαβητισμό ατόμων που το έχουν ανάγκη και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την επιτυχία του προγράμματος ”Απεριόριστες Δυνατότητες”, ώστε μέσα από αυτό να εκπαιδευτούν όσοι περισσότεροι Έλληνες είναι εφικτό».

Ο κ. Νίκος Κοντεκάς, Γενικός Διευθυντής της HEPIS, τόνισε ότι: «Η HEPIS, ως το Δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα έχει ως αποστολή της τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των κοινωνικών ομάδων στα αγαθά της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Με την ενεργή συμμέτοχη μας στο Πρόγραμμα "Απεριόριστες Δυνατότητες", συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αύξηση των ευκαιριών απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων από συνάνθρωπους μας που δεν είχαν την ευκαιρία να τις αποκτήσουν μέσα από τις διαδικασίες της τυπικής εκπαίδευσης. Πιστεύουμε ότι έτσι συμβάλλουμε στη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση συνθηκών που θα εξασφαλίζουν ίσες κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες».

Το Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Κοζάνη θα λειτουργήσει σύντομα στο ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Δήμου Κοζάνης. Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή της Microsoft Ελλάς συνιστούν η HEPIS και ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς. Ειδικότερα, η HEPIS (Hellenic Professionals Informatics Society) έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.

Σημειώνεται ότι, πέντε επιπλέον Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» λειτουργούν ήδη στην Ηγουμενίτσα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη και στη Χίο, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 300 άτομα μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης και έχουν αποκτήσει ευχέρεια στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η σύσταση του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και τη στήριξη της καινοτομίας.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC