Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Eurovision: H Google είχε προβλέψει τη νίκη της Γερμανίας

Η νίκη της Lena στο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ήταν παράλληλα και μια νίκη για την Google. Ένα πρόγραμμα της τελευταίας, ένα προγνωστικό εργαλείο δηλαδή, είχε προβλέψει εδώ και μέρες ότι το τραγούδι της 19χρονης Γερμανίδας θα έπαιρνε την 1η θέση. Με αυτόν τον τρόπο η Google προβλέπει για 2η συνεχόμενη φορά το νικητή της Eurovision καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει πέρσι με το τραγούδι “Fairytale” του Νορβηγού Alexander Rybak.

Η Google υπολογίζει με βάση τις αιτήσεις αναζήτησης που γίνονται ανά τον κόσμο τη δημοτικότητα των 25 φιναλίστ του διαγωνισμού και προβλέπει στη συνέχεια πόσους πόντους θα συγκεντρώσουν. Και όπως γίνεται και με την τηλεφωνική ψηφοφορία, το πρόγραμμα της Google δεν υπολογίζει τις αιτήσεις που προέρχονται από τη χώρα του τραγουδιστή.

Ωστόσο το πρόγραμμα τα πάει καλά μόνο με τον νικητή καθώς για τις υπόλοιπες θέσεις οι εκτιμήσεις του δεν είναι και τόσο σωστές (ίσως παίζει ρόλο και η βαθμολογία των επιτροπών, η οποία είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί). Έτσι το πρόγραμμα της Google περίμενε ότι η Τουρκία θα έπαιρνε την 10η αντί την 2η θέση, η τρίτη Ρουμανία θα έπαιρνε την ένατη θέση, ενώ για την τέταρτη Δανία υπολόγιζε μόλις την 19η θέση. Για τη χώρα μας είχε προβλέψει την 4η θέση αντί της 8ης που πήραμε τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC