Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Διαθέσιμος ο Chrome 5

Η Google ξεκίνησε τη διάθεση του Chrome 5. Η έκδοση 5.0.375.55 τρέχει πλέον όχι μόνο σε υπολογιστές εξοπλισμένους με Windows, αλλά και σε Macs όπως και σε Linux υπολογιστές. Ο πιο πρακτικός νεωτερισμός του Chrome 5 είναι η διεύρυνση των δυνατοτήτων συγχρονισμού του - πλέον μπορεί να συγχρονίζει τη σελίδα εκκίνησης, τις γλώσσες, τα themes αλλά και τις ρυθμίσεις ζουμ που έχουν γίνει στο εκάστοτε site.

Εκτός αυτού η Google ενσωμάτωσε στον Chrome 5 τον Adobe Flash Player 10. Το Plug-in για την εκτέλεση βίντεο και animations είναι, ωστόσο, απενεργοποιημένο από default. Αναμένεται να ενεργοποιηθεί αυτόματα με την κυκλοφορία του Flash 10.1.

Βελτιώσεις είχαμε και όσον αφορά στην υποστήριξη του HTML5: Plug-ins όπως τα App Cache, Web Sockets και το Geolocation API χρησιμοποιούν, πλέον, το νέο στάνταρ του Web. Ενώ τα εγκαταστημένα add-ons μπορούν να εκτελεστούν και στο λεγόμενο ινκόγκνιτο mode του browser.

Εκτός από τους νεωτερισμούς η έκδοση 5 αντιμετωπίζει μερικά bugs, τα οποία επιδρούσαν αρνητικά στην ευστάθεια του browser. Όλα τα bugs που αντιμετωπίστηκαν περιγράφονται αναλυτικά στο σχετικό changelog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC