Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Στην Ελλάδα η σημαντικότερη διεθνής Ετήσια Συνάντηση Τηλεπικοινωνιακών Ερευνητών

Στις 13-15 Ιουνίου 2010 διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Park, στην Αθήνα μια από τις σημαντικότερες τηλεπικοινωνιακές εκδηλώσεις στον κόσμο: το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Κινητό Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (9th International Conference on Mobile Business/ 9th Global Mobility Roundtable). Το Συνέδριο διοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα κινητού επιχειρείν (ISTLAB/WRC) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σε Έλληνες ερευνητές να γνωρίσουν από κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις με μερικούς από τους πιο διακεκριμένους τηλεπικοινωνιακούς ερευνητές στον κόσμο.

Από την έναρξη της διοργάνωσης το 2002 στην Ελλάδα, το Συνέδριο έχει κάνει το γύρο του κόσμου, λαμβάνοντας μέρος κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα και πλέον αποτελεί ετήσιο θεσμό για ερευνητές από πανεπιστήμια και επιχειρήσεις στο χώρο των επιχειρηματικών εφαρμογών των κινητών και ασύρματων δικτύων. Φέτος επιστρέφει στην Ελλάδα με θέμα «Η Κινητή Ευρυζωνικότητα ως Μοχλός Καινοτομίας και Ανάπτυξης».

«Ακόμα και εν μέσω κρίσης, υπάρχουν τομείς στους οποίους η Ελλάδα πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διοργάνωση του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Κινητό Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Mobile Business) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δείχνει ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει τη συμβολή της Ελλάδας στη διάδοση εφαρμογών μέσω κινητού, αλλά και το επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι στην πρώτη πεντάδα του κόσμου σε ότι αφορά τη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Γιαγλής.

Θα παρουσιαστούν 70 επιστημονικές εργασίες και θα διοργανωθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σε θέματα αιχμής, συμπεριλαμβανόμενης και συζήτησης για τις προκλήσεις του κινητού επιχειρείν στην Ελλάδα με συμμετοχή εκπροσώπων του κράτους και των επιχειρήσεων.

Αναμένεται να παραστούν πάνω από 150 σύνεδροι από 30 χώρες (πανεπιστημιακοί, ερευνητές, αλλά και στελέχη επιχειρήσεων), προερχόμενοι από μερικά από τα σημαντικότερα ιδρύματα του χώρου: London School of Economics (Αγγλία), University of Southern California (ΗΠΑ), Copenhagen Business School (Δανία), Yonsei University (Κορέα), Dalian University of Technology (Κίνα), Chalmers Institute of Technology (Σουηδία), McMaster University (Καναδάς) και άλλα.

Το συνέδριο φυσικά δεν απευθύνεται μόνο σε ερευνητές του ευρύτερου κλάδου πληροφορικής και διοίκησης νέων τεχνολογιών αλλά και σε στελέχη επιχειρήσεων με ενδιαφέρον στον τομέα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν μια πιο σφαιρική άποψη για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο. Oι σύνεδροι θα έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε ειδική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί για το iPhone (http://www.mbusiness2010.org/app) από την οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλο το πρόγραμμα και τις εργασίες του συνεδρίου από το κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και να ψηφίζουν σε πραγματικό χρόνο για την ανάδειξη της καλύτερης εργασίας του συνεδρίου!

Χρυσός χορηγός του συνεδρίου είναι η Globo Technologies, ενώ χορηγοί είναι ακόμα η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, η Eurobank με το “Live-Banking”, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Smart Press και η Infocom. Χορηγός δημοσιότητας είναι η Run Communications. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή και παρακολούθησή του, βρίσκονται στον ιστότοπο του συνεδρίου στη διεύθυνση: http://www.mbusiness2010.org/.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC