Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

ASUS M4A89GTD PRO Series: τα πρώτα mobos με πιστοποίηση SATA 6Gb/s

H ASUS ανακοίνωσε ότι δύο προϊόντα της, τα motherboards M4A89GTD PRO/USB3 και M4A89GTD PRO, πιστοποιήθηκαν από τον παγκόσμιο οργανισμό Serial ATA ως τα πρώτα που ικανοποιούν το πρότυπο SATA 6Gb/s.

Το SATA 6Gb/s ενσωματώνει την τεχνολογία των αποθηκευτικών μέσων τελευταίας γενιάς, βοηθώντας στο διπλασιασμό της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, σε σύγκριση με το απλό SATA 3Gb/s. Γεγονός που αποδεικνύεται πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς οι χρήστες συγκεντρώνουν, πλέον, βίντεο, μουσική, ψηφιακές φωτογραφίες και αρχεία πολυμέσων που διαθέτουν όλο και μεγαλύτερο μέγεθος.

Οι συσκευές στη λίστα του οργανισμού SATA-IO περνούν από εκτεταμένες δοκιμασίες αναφορικά με τη συμμόρφωση σε συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας έτσι ένα υψηλό βαθμό συνεργασίας με άλλες πιστοποιημένες συσκευές. Τα mobos της ASUS είναι τα πρώτα που κερδίζουν το χρυσό πρότυπο συμβατότητας (Gold Standard of Compliance) σε σχέση με την τεχνολογία SATA 6Gb/s.

“Η τελευταία γενιά SATA 6Gb/s ικανοποιεί τις απαιτήσεις των καταναλωτών που έχουν ανάγκη από μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και υψηλότερη αξιοπιστία, όπως τους επιβάλλει ο τρόπος της ζωής τους. Όλο και πιο συχνά, οι άνθρωποι στηρίζονται στη χρήση υλικού υψηλής ανάλυσης, πράγμα το οποίο η ASUS αναγνωρίζει και προχωρά στις ανάλογες κινήσεις. Έτσι, τη στιγμή αυτή διαθέτουμε στο καταναλωτικό κοινό την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά μητρικών καρτών τεχνολογίας SATA 6Gb/s”, δήλωσε ο κ. Joe Hsieh, γενικός διευθυντής του τμήματος μητρικών καρτών της ASUS.

Οι δίσκοι SATA 6Gb/s κοστίζουν ελάχιστα περισσότερο από τους SATA 3Gb/s αντίστοιχης χωρητικότητας, καθιστώντας έτσι τη μετάβαση στο νέο πρότυπο, εύκολή και οικονομική για τους καταναλωτές.

Η διαδικασία πιστοποίησης κατά SATA 6Gb/s για τα motherboards της ASUS ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου 2010. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.serialata.org/developers/integrators_list.asp?showall=true&search=1&revision=14.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC