Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Youtube: η επανάσταση ξεκίνησε πριν 5 χρόνια

Αν και το Youtube ήταν επίσημα στον «αέρα» από τις 14 Φεβρουαρίου 2005, το πρώτο video clip χρήστη ανέβηκε σε αυτό σχεδόν πριν 5 χρόνια, στις 23 Απριλίου του 2005. Το βίντεο είχε τραβηχτεί από τον Yakov Lapitsky και είχε τον τίτλο "Me at the zoo". Η διάρκεια του clip ήταν περίπου 19 δευτερόλεπτα και απεικόνισε τον Jawed Karim, συνεργάτη του Youtube, μπροστά από το χώρο των ελεφάντων στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο.

Αν και δεν φαίνονται πολλά πράγματα στο βίντεο, αυτό ξεκίνησε την επανάσταση του Youtube. Tον Ιούλιο του 2006 το portal κατέγραφε περίπου 65.000 νέες εισαγωγές βίντεο ανά ημέρα, ενώ τον επόμενο Οκτώβριο η υπηρεσία εξαγοράστηκε από την Google έναντι 1,65 δις δολαρίων.

Σήμερα το Youtube, όπως η Wikipedia και η Google, αποτελούν σήματα κατατεθέν της διαδικτυακής εποχής μας. Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στην υπηρεσία 24 ώρες βίντεο.

Το περιεχόμενο του Youtube δημιουργείται ως επί το πλείστον από τους χρήστες του, ενώ και μεγάλες εταιρείες παραγωγής, όπως οι CBS, Warner και η Sony Music διαθέτουν στην πλατφόρμα τα σώου και τα μουσικά τους βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC