Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Η Western Digital ξεπέρασε την Seagate

Η Western Digital αποτελεί, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία κατασκευής σκληρών δίσκων. Όπως αναφέρει το site Xbit Labs, η Western Digital διέθεσε στην αγορά το πρώτο τρίμηνου του 2010, 800.000 σκληρούς δίσκους περισσότερους από την ανταγωνίστρια Seagate.

Με αυτό τον τρόπο η Western Digital κατέγραψε ρεκόρ τριμήνου. Έτσι δεν μένει να δούμε αν η Seagate μπορέσει στην πάροδο του χρόνου να ανακάμψει και να αναρριχηθεί στην κορυφή. Όπως είναι η γνωστό η Seagate είχε αγοράσει προσφάτως την Maxtor, για να διευρύνει το πορτφόλιο των προϊόντων της.

Ωστόσο αυτή η εξαγορά δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα: o αριθμός των σκληρών δίσκων που διατέθηκαν στην αγορά μειώθηκε, πέφτοντας κάτω από το μερίδιο που κατείχαν πριν οι Seagate και Maxtor. Κάτι που δεν συνέβη με την Western Digital η οποία βιώνει εποχή μεγάλης ανάπτυξης.

Ο John Cyne, το αφεντικό της Western Digitals, προβλέπει: "Πιστεύουμε ότι το 2010 θα αποτελέσει μια χρονιά ανάπτυξης για τα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης” και πιστεύει ότι η εταιρεία του θα έχει τα ηνία της αγοράς.

ΠΗΓΗ: Xbitlabs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC