Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Αυξημένα κέρδη για την Samsung

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι τα ενοποιημένα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2010, που έληξε την 31η Μαρτίου 2010, ήταν αυξημένα κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου παρουσίασαν σημαντική αύξηση ύψους 643% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2010 ξεπέρασαν την προηγούμενη υψηλότερη απόδοση που σημειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2009.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Samsung κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οφείλονται τόσο στη σημαντική βελτίωση όλων των επιχειρηματικών τομέων στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία, όσο και στα υψηλά κέρδη, ειδικότερα στον τομέα των ημιαγωγών.

Απόδοση ανά Επιχειρηματικό Τομέα
LCD – Ο συγκεκριμένος τομέας κατέγραψε αύξηση κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2010, η Samsung προβλέπει πως η ζήτηση θα παραμένει σταθερή, λόγω διεθνών δρώμενων που επίκεινται να πραγματοποιηθούν, όπως το World Cup. Επίσης, η εταιρεία στοχεύει στην επέκταση πώλησης προϊόντων, όπως LED, 3D, 240Hz και Slim TV panels, ώστε να ενισχύσει περεταίρω την κερδοφορία της.

Τηλεπικοινωνίες – Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών – συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και τηλεπικοινωνιακών δικτύων – το λειτουργικό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 12%.
Για το 2ο τρίμηνο του 2010, η Samsung στοχεύει στη διάθεση μοντέλων smart phones με λογισμικό Android, όπως επίσης και με την αποκλειστική πλατφόρμα της εταιρείας bada. Επίσης, σχεδιάζει την περεταίρω επέκταση της γκάμας κινητών τηλεφώνων με οθόνη αφής.

Ψηφιακά Μέσα – Οι πωλήσεις στις Ψηφιακές Οικιακές Συσκευές κατέγραψαν αύξηση κατά 21% από το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης της ζήτησης και των υψηλών πωλήσεων σε ψυγεία και πλυντήρια.

Ημιαγωγοί – Στο συγκεκριμένο τομέα τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 57%, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC