Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

PS3: μαζική αγωγή για την αποπομπή του Linux

Στις ΗΠΑ κατατέθηκε μια μαζική αγωγή κατά τη Sony, στην οποία η εταιρεία κατηγορείται για παραβίαση της σύμβασης που έκανε με τους πελάτες της. Ο υποκινητής αυτής της πρωτοβουλίας Anthony Ventura αναφέρεται συγκεκριμένα στην απομάκρυνση της υποστήριξης Linux από την κονσόλα.

Όπως είναι γνωστό την 1η Απριλίου η Sony, με την κυκλοφορία του firmware update 3.21, απομάκρυνε από την κονσόλα τη λειτουργία εγκατάστασης άλλου λειτουργικού συστήματος. Ο Ventura ισχυρίζεται ότι αυτό παραβιάζει τους όρους αγοράς του προϊόντος. Και αυτό διότι εξαιτίας αυτής της λειτουργίας είχε αποφασίσει να αγοράσει την κονσόλα παρόλο που ήταν πιο ακριβή από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Στην αγωγή που κατατέθηκε ισχυρίζεται ότι η Sony με την απομάκρυνση αυτής της λειτουργίας κατήργησε με αθέμιτο τρόπο ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κονσόλας. Και ως εκ τούτου παραβίασε τους όρους αγοράς του προϊόντος.

Επιπλέον ο Ventura αμφισβητεί μια διατύπωση στους όρους χρήσης της Sony. Στους οποίους αναφέρεται ότι η Sony έχει το δικαίωμα να αλλάξει λειτουργίες και υπηρεσίες του Playstation 3. Κάτι που αντιτίθεται στο άρθρο §1770 του αστικού κώδικα.

Έτσι για όσους έχουν αγοράσει την κονσόλα στην αμερικανική αγορά το χρονικό διάστημα 17 Νοεμβρίου 2006 με 27 Μαρτίου 2010, απαιτεί την καταβολή αποζημίωσης ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Sony.

Η Sony είχε αιτιολογήσει την απομάκρυνση της υποστήριξης του Linux για λόγους ασφαλείας. Έτσι δεν θα μπορεί κανείς να τρέξεις πειρατικές κόπιες στην κονσόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC