Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Pearl 3G: το μικρότερο Blackberry όλων των εποχών

Η RIM παρουσίασε στο πλαίσιο του Wireless Enterprise Symposium 2010 (WES 2010) που διεξάγεται στο Ορλάντο το BlackBerry Pearl 3G. Με διαστάσεις 108x50x13mm και βάρος μόνο 93 γραμμαρίων, αποτελεί το μικρότερο, έως τώρα, Blackberry όλων των εποχών.

Στον εξοπλισμό του Pearl 3G συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ένας επεξεργαστής στα 624MHz, μια κάμερα των 3,2MPixels, MP3 Player, GPS και η υποστήριξη των προτύπων EDGE, UMTS και HSDPA. Για πρώτη φορά, επίσης, χρησιμοποιείται σε ένα κινητό τηλέφωνο της Blackberry το ταχύτατο πρότυπο WLAN-n.

Η εξωτερική του μνήμη μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση καρτών microSD έως τα 32GB. Ένας ακόμα νεωτερισμός: το κλασικό trackball αντικαταστάθηκε από ένα οπτικό trackpad. Κάτι που, σύμφωνα με την RIM, διευκολύνει την πλοήγηση στα μενού. Ως λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείται το BlackBerry OS 5.

Το BlackBerry Pearl 3G θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικά μοντέλα. Το μοντέλο 9100 θα υλοποιείται με ένα συρρικνωμένο πληκτρολόγιο QWERTY, ενώ το Pearl 9105 θα διαθέτει ένα κλασικό πληκτρολόγιο για κινητά με 14 πλήκτρα.

Και τα δύο κινητά θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία SureType, η οποία θα αναγνωρίζει τις λέξεις κατά την πληκτρολόγηση και θα τις ολοκληρώνει. Tα Blackberry Pearl 3G αναμένεται, να κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο σε τιμή που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC