Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Intel: νέα πλατφόρμα υπολογιστών για μαθητές

Η Intel παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα αναφοράς για την κατασκευή μαθητικών PCs. Εξοπλισμένη με επεξεργαστή Atom και οθόνη 10.1 ιντσών, τεχνολογίας LCD, χαρακτηρίζεται ως η πιο ανθεκτική κι ευέλικτη πλατφόρμα που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Έχει την υποστήριξη των κατασκευαστών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Intel Learning Series, κι επιτρέπει την παραγωγή μαθητικών φορητών που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική, με αυξημένη αντοχή, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά ενός κανονικού υπολογιστή, με εμπλουτισμένες δυνατότητες e-learning, και τις βελτιωμένες επιδόσεις, με χαμηλή κατανάλωση.

Η πλατφόρμα που προτείνει η Intel έχει σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το νέο classmate PC διαθέτει μεγαλύτερη μνήμη και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, και βοηθά τους μαθητές να διακριθούν και να αποκτήσουν τις απαραίτητες για το μέλλον δεξιότητες, μέσα από κατάλληλες εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Ο σχεδιασμός του νέου φορητού, του επιτρέπει να αλλάζει αμέσως μορφή και να μετατρέπεται από παραδοσιακό notebook σε tablet PC, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να επιλέγουν ό,τι τους βολεύει καλύτερα, ανάλογα με το είδος του μαθήματος ή της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν. Το χαρακτηριστικό αυτό, οι ειδικοί ερευνητές της Intel, το έχουν ονομάσει "micro-mobility."

"Οι ερευνητές μας έχουν περάσει αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά της σχολικής ηλικίας στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο, να αποκτήσουν τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το μέλλον," δήλωσε ο κ. Kapil Wadhera, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ομάδας Emerging Markets Platform στην Intel. Για το σχεδιασμό της πλατφόρμας μαθητικού PC, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας αξιοποίησαν και στοιχεία από εθνογραφικές μελέτες. "Στην Intel, πιστεύουμε ότι η παιδεία έχει τη δύναμη να αλλάξει τις ζωές μεμονωμένων ανθρώπων, χωριών, πόλεων ή εθνών, και κατανοούμε ότι η τεχνολογία αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία προώθησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε ολόκληρο τον κόσμο."

Φτιαγμένο για να αντέχει να συνοδεύει τα παιδιά όπου κι αν βρίσκονται, το νέο classmate PC της Intel διαθέτει αδιάβροχη οθόνη αφής, λειτουργικό περιβάλλον που έχει βελτιστοποιηθεί για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, αδιάβροχο πληκτρολόγιο και touchpad, αυξημένη αντοχή σε πτώσεις από το ύψος ενός θρανίου, ανθεκτικές επιφάνειες που δεν γδέρνονται και δεν παραμορφώνονται, ενώ, προαιρετικά, μπορεί να εξοπλιστεί και με πληκτρολόγιο ειδικής αντι-μικροβιακής επεξεργασίας.

Όταν βρίσκεται σε λειτουργία tablet, μπορεί να αγνοεί αγγίγματα της οθόνης που γίνονται κατά λάθος με την παλάμη ("palm rejection"), επιτρέποντας στους μαθητές να γράφουν ή να ζωγραφίζουν, με τρόπο φυσικό και χωρίς καμία δυσκολία. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή Atom χαμηλής κατανάλωσης, το νέο μαθητικό PC διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί έως και 8,5 ώρες, ώστε οι μαθητές κι οι δάσκαλοί τους να μην πρέπει να ανησυχούν για τη φόρτισή του. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα σε δίκτυα WiFi, ενώ προαιρετικά υποστηρίζονται και οι τεχνολογίες 3G, GPRS και WiMAX , για εύκολη πρόσβαση σε τοπικά δίκτυα και στο Ίντερνετ.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Intel Learning Series, περισσότεροι από 300 κατασκευαστές από το χώρο του hardware, των λειτουργικών συστημάτων, του λογισμικού, και των επιχειρηματικών εφαρμογών, εξελίσσουν περιφερειακά προϊόντα, υπηρεσίες κι εφαρμογές ώστε να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη συνεργασία των προϊόντων τους με το μαθητικό PC της Intel.

H προσιτή κι ολοκληρωμένη αυτή πρόταση θα φτάσει στους μαθητές μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο τοπικών κατασκευαστών OEM, μεταξύ των οποίων η CTL, η Equus και η M&A στις ΗΠΑ, η MDG στον Καναδά, καθώς και διάφορες τοπικές εταιρείες στην Αυστραλία, την Αργεντινή, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ινδία, το Μεξικό, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το classmate PC της Intel μπορείτε να αναζητήσετε στις ιστοσελίδες www.intel.com/intel/worldahead/classmatepc και www.intellearningseries.com.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC