Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Στο στόχαστρο hackers οι κάτοχοι του iPad

Oι κάτοχοι του νέου Tablet PC της Apple μπήκαν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών. Έτσι σε ένα e-mail οι κάτοχοι ενός iPad καλούνται να κάνουν κλικ σε ένα link το οποίο υποτίθεται ότι οδηγεί στο download ενός update για το iTunes. Όπως αναφέρει, ωστόσο, το αμερικανικό site informationweek.com, το εν λόγω e-mail δεν είναι επαγγελματικά γραμμένο, αλλά δεν είναι και τόσο κακό που να κάνει τους χρήστες να μην "τσιμπάνε".

"Για το λογισμικό του iPad σας κυκλοφόρησαν updates", αναφέρεται στην αρχή του spam mail. Αν ανοίξει κανείς το mail από ένα υπολογιστή με τα Windows και ακολουθήσει το link, τότε ανοίγει το δρόμο για την πρόσβαση hackers στον υπολογιστή του. Και αυτό διότι αντί να κατεβάσει το update εγκαθιστά ένα malware στο PC του.

Οι ειδικοί ασφάλειας της BitDefender αναγνώρισαν το "μολυσμένο" κώδικα ως το Backdoor.Bifrose.AADY. Το τελευταίο επιχειρεί να "μολύνει" τον Internet Explorer ώστε ακολούθως να υποκλέψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως logins ή passwords.

Οι χρήστες των Macs αλλά και όσοι διαβάζουν τα mails τους απευθείας από το iPad δεν απειλούνται από αυτές τις επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC