Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

H Apple εξαγόρασε κι άλλη εταιρεία ανάπτυξης chips

H Apple εξαγόρασε κι άλλη εταιρεία ανάπτυξης επεξεργαστών: συγκεκριμένα χθες επιβεβαίωσε την εξαγορά την Intrinsity έναντι 121 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εδρεύουσα στο Ώστιν του Τέξας Intrinsity είχε ειδικευτεί στην ανάπτυξη chips για φορητές συσκευές. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με την Samsung. Μετά την εξαγορά η εταιρεία θα αναπτύσσει επεξεργαστές για τις φορητές συσκευές της Apple. Όπως δήλωσε ένας αναλυτής της αγοράς στους "New York Times", αυτή η κίνηση δίνει στην Apple ένα προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Ήδη το 2008 η Apple είχε επενδύσει 278 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της P.A. Semi. Η Intrinsity είχε λάβει μέρος στην ανάπτυξη του νέου επεξεργαστή Α4, ο οποίος χρησιμοποιείται στο iPad. Ένας επεξεργαστής που συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, κάτι που δίνει στο Tablet PC της Apple μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τις αντίστοιχες συσκευές των ανταγωνιστών.

Το ποιο ακριβώς ρόλο θα παίξει η Intrinsity στη μελλοντική ανάπτυξη προϊόντων δεν θέλησε να το σχολιάσει ο εκπρόσωπος της Apple. Εντωμεταξύ εξακολουθεί να κυκλοφορεί η φήμη για μια πιθανή εξαγορά της ARM από την Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC