Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

digital economy forum:"Η ανάκαμψη είναι ψηφιακή"

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την πραγματοποίηση του digital economy forum, του συνεδρίου με θέμα “Η ανάκαμψη είναι ψηφιακή”, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) τη Δευτέρα 3 Μαΐου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Βασικός ομιλητής του digital economy forum είναι ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενώ την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Κ. Σαμαράς.

Κεντρικός άξονας των ομιλιών και των συζητήσεων του συνεδρίου είναι τα επόμενα βήματα προς μία Ψηφιακή Ελλάδα και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει στέρεες βάσεις οικονομικής ανάπτυξης και οι ελληνικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Την πρόσκληση του ΣΕΠΕ για παρέμβαση στο digital economy forum αποδέχθηκαν οι υπουργοί: Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννης Ραγκούσης, Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κα. Λούκα Κατσέλη και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας.

Στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνονται εκπρόσωποι και στελέχη της αντιπολίτευσης, Γενικοί Γραμματείς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δράσεις και τις ενέργειες της για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Ακόμη, κατά τη διάρκεια των ενοτήτων του συνεδρίου θα παρέμβουν κορυφαίες προσωπικότητες από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, από τον κλάδο τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και από τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.

Παράλληλα με το digital economy forum διεξάγεται το e-Skills Week 2010 conference, με βασικούς ομιλητές την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριο Ανδρέα Λοβέρδο.

Επίσης, ομιλίες θα απευθύνουν ο υπουργός Παιδείας Πολιτισμού της Κύπρου, κ. Ανδρέας Δημητρίου, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κλάδου.

Το e-Skills Week 2010 conference στόχο έχει να αναδείξει τους τρόπους αξιοποίησης των ψηφιακών δεξιοτήτων στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον αλλά και εντός των επιχειρήσεων. Η ψηφιακή οικονομία και η ενίσχυση της απασχόλησης δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες από τους πολίτες.

Περισσότερες πληροφορίες για το digital economy forum είναι διαθέσιμες στο www.deforum.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC