Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Οι Canon imagePROGRAF ανεβάζουν τον πήχη

Η Intersys A.E., επίσημη αντιπρόσωπος των προϊόντων ψηφιακής απεικόνισης της Canon για την ελληνική αγορά, ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών νέων εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους της σειράς Canon imagePROGRAF: imagePROGRAF iPF8300/ iPF635/ iPF6300 για τους κλάδους των επαγγελματικών φωτογραφικών εκτυπώσεων, της δημιουργίας δοκιμίων και των γραφικών τεχνών.

Οι εκτυπωτές είναι σχεδιασμένοι ώστε να προσφέρουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα που υπάρχει στην αγορά συστημάτων μεγάλου μεγέθους, με τη χρήση υδατοδιαλυτών μελανιών και το νέο 12χρωμο σύστημα μελανιών τύπου pigment της Canon, LUCIA EX. Επιπλέον, διαθέτουν πρωτοποριακή τεχνολογία για την παραγωγή εκτυπώσεων αυξημένης ακρίβειας, καθώς και εκτεταμένη γκάμα χρωμάτων για την κάλυψη των αναγκών των επαγγελματιών χρηστών.

Η χρήση του συστήματος μελανιών LUCIA EX παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής εκτυπώσεων υψηλότερης ποιότητας με βαθύτερες, εντονότερες μαύρες περιοχές και ομαλές διαβαθμίσεις χρωμάτων, ενώ αναδεικνύει επίσης με μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας τις σκοτεινές περιοχές των φωτογραφιών. Τα νέα μελάνια είναι σχεδιασμένα με μια πρωτοποριακή δομή πολυμερών, που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις γρατζουνιές και την ενισχυμένη προστασία από το ξεθώριασμα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση των χρωματικών αλλοιώσεων (bronzing).

Η ακαμψία της μηχανικής δομής των νέων μοντέλων έχει επίσης αυξηθεί ώστε να επιτρέπει την εναπόθεση του μελανιού με μεγαλύτερη ακρίβεια, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση γραμμών και κειμένου, καθώς και ομοιομορφία χρωμάτων. Χάρη σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο ακρίβειας στην αναπαραγωγή εικόνων, οι νέοι εκτυπωτές imagePROGRAF αποτελούν μια ενδιαφέρουσα για τους επαγγελματίες που αναζητούν λύσεις στη δημιουργία έγχρωμων δοκιμίων.

Επεκτείνοντας τη συμβατότητα της σειράς imagePROGRAF με άλλους προμηθευτές RIP, τα νέα μοντέλα υποστηρίζονται από εφαρμογές RIP κορυφαίων προμηθευτών όπως οι CGS, ColorGATE, DEV studio, EFI, Eisfeld(PosterJet), GMG, ONYX Graphics και SCP, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας μεγάλης γκάμας εφαρμογών εκτύπωσης, στις οποίες περιλαμβάνονται τα δοκίμια, τα σχέδια και οι εμπορικές φωτογραφίες.

Αυτό το νέο επίπεδο συμβατότητας σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την εκτύπωσης των νέων συστημάτων imagePROGRAF χωρίς να αλλάξουν τις υπάρχουσες ροές εργασιών τους.

Αναγνωρίζοντας επίσης την αυξανόμενη γκάμα επιλογών για υλικά εκτύπωσης εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους και βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ευελιξία των νέων μοντέλων της σειράς imagePROGRAF, η Canon δημιούργησε ένα νέο Εργαλείο Διαμόρφωσης Υλικών Εκτύπωσης, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες, όχι μόνο να χρησιμοποιούν τα γνήσια υλικά εκτύπωσης που φέρουν την επωνυμία Canon, αλλά να προσθέτουν και να εκτελούν επίσης τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του χαρτιού ώστε να αυξήσουν την ακρίβεια και την ποιότητα της παραγωγής που επιτυγχάνονται με τα υλικά άλλων κατασκευαστών.

Συμβατά προφίλ ICC με δημοφιλείς τύπους υλικών εκτύπωσης από τις εταιρείες Hahnemuehle, Ilford και Sihl είναι διαθέσιμα για λήψη από τους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους, ενώ η Canon έχει συνεργαστεί επίσης με κατασκευαστές εξοπλισμού όπως οι Colortrac και Contex για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης λύσης, από τη σάρωση έως την παραγωγή εκτυπώσεων.

Η νέα σειρά διαθέτει λειτουργία χρωματικής βαθμονόμησης (καλιμπράρισμα), η οποία χρησιμοποιεί έναν εσωτερικό πολλαπλό αισθητήρα υψηλής απόδοσης για την ακριβή ανίχνευση, ρύθμιση και διόρθωση οποιωνδήποτε διακυμάνσεων στην πυκνότητα μεταξύ των κεφαλών εκτύπωσης, παρέχοντας έτσι σταθερή αναπαραγωγή και υψηλή ακρίβεια στην αντιστοίχηση των χρωμάτων. Η λειτουργία χρωματικής βαθμονόμησης είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω του πίνακα ελέγχου των εκτυπωτών, ενώ η ολοκλήρωσή της μπορεί να εκτελεστεί εύκολα σε δέκα λεπτά.

Για την πλήρη εκμετάλλευση της δυναμικής γκάμας χρωμάτων του νέου συστήματος μελανιών LUCIA EX, όλα τα νέα μοντέλα της σειράς imagePROGRAF χρησιμοποιούν δύο προηγμένες κεφαλές εκτύπωσης μίας ίντσας, με καθεμία από αυτές να διαθέτει 2.560 ακροφύσια ανά χρώμα, παράγοντας εξαιρετικά μικροσκοπικά σταγονίδια μελανιών με όγκο τέσσερα πικόλιτρα (pl) σε πλήρη ανάλυση 2400 x 1200 κουκκίδες ανά ίντσα (dpi), για την αναπαραγωγή των λεπτομερειών με υψηλό βαθμό ακρίβειας και ευκρίνειας.

Για την υποστήριξη της παραγωγής εκτυπώσεων μεγάλου όγκου και τη βελτιστοποίηση των ροών εργασίας, οι εκτυπωτές iPF8300 και iPF6350 της Canon είναι εξοπλισμένοι με μονάδα σκληρού δίσκου 80GB που επιτρέπει την ταχύτερη διαχείριση των αρχείων μεγάλου μεγέθους στην ουρά εκτύπωσης, καθώς και τη δυνατότητα επανεκτύπωσης των εργασιών απευθείας από τον εκτυπωτή.

Για τη διασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου παραγωγικότητας και τη μείωση του συνολικού χρόνου για την παραγωγή εκτυπώσεων, όλα τα νέα μοντέλα διαθέτουν επίσης θύρα δικτύου gigabit Ethernet στο βασικό τους εξοπλισμό, καθώς και μια αυτόματη μονάδα κοπής με δύο λεπίδες.

Ο κ. Yuichi Miyano, διευθυντής του τμήματος Λύσεων Εκτύπωσης Μεγάλου Μεγέθους της Canon Europe, σχολιάζει: “Τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας από την εταιρεία Insight για την Canon τα τελευταία δύο χρόνια υποδεικνύουν τις λύσεις μεγάλου μεγέθους ως μια διαρκώς αναπτυσσόμενη επαγγελματική ευκαιρία για πληθώρα τομέων της αγοράς που σχετίζονται με την παραγωγή εκτυπώσεων.

Για το λόγο αυτό, ανταποκρινόμαστε στη συγκεκριμένη απαίτηση με τη χρήση πρωτοποριακών τεχνολογιών ψηφιακής απεικόνισης σε αυτές τις νέες λύσεις μεγάλου μεγέθους της σειράς imagePROGRAF. Τα νέα μοντέλα προσφέρουν εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους κορυφαίας ποιότητας με την ευρύτερη διαθέσιμη γκάμα χρωμάτων, ενώ παράλληλα διατηρούν το λειτουργικό κόστος και την παραγωγικότητα στα βέλτιστα επίπεδα, βοηθώντας τους επαγγελματίες χρήστες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών και να βελτιώσουν την απόδοση της επιχείρησής τους, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε νέες ροές εργασιών”.


ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC