Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Από τη Ρωσία προέρχονται οι περισσότερες επιθέσεις ιών

Στην τελευταία της αναφορά για την τρέχουσα κατάσταση στο Internet η Akamai, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας φιλοξενίας σελίδων του Web, έβαλε πάλι τη Ρωσία στο στόχαστρο. Σύμφωνα με αυτή την αναφορά, η οποία καλύπτει το τέταρτο τρίμηνο του 2009, το 13% όλων των επιθέσεων malware προέρχονται από τη Ρωσία.

Στις θέσεις 2-4 ακολουθούν οι ΗΠΑ, Κίνα και Βραζιλία, με 20% συνολικά. Συνολικά καταγράφηκαν επιθέσεις προερχόμενες από 198 χώρες. Ο αριθμός των επιτιθέμενων hosts, σύμφωνα με την Akamei, σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Ένα ακόμα συμπέρασμα από την έκθεση της Akamai: οι ΗΠΑ και Κίνα κατέχουν το 40% όλων των χορηγημένων IPs. Το μεγαλύτερο αριθμό διευθύνσεων IP ανά κάτοικο το έχει η Σκανδιναβία. Συνολικά υπάρχουν 32 χώρες οι οποίες έχουν καταχωρήσει λιγότερες από 1.000 διευθύνσεις.

Το γρηγορότερο Internet το κατέχει η Ν. Κορέα, με μέσο όρο σύνδεσης τα 12MBit/s. Το mobile Internet αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς, καθώς περισσότερο από το 40% όλων των παροχέων προσφέρουν μια μέση ταχύτητα σύνδεσης της τάξης του 1MBit/s.

Ανάμεσα στις 100 πόλεις που προσφέρουν τις ταχύτερες συνδέσεις στο Internet η έρευνα καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: οι 62 από αυτές βρίσκονται στην Ασία, εκ των οι 48 στην Ιαπωνία. Οι 15 ταχύτερες ευρωπαϊκές πόλεις προέρχονται από έξι χώρες. Και σχεδόν το ένα πέμπτο των 100 ταχύτερων πόλεων (21) βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC