Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Διαθέσιμη η beta των Windows Home Server V2

Πριν από περίπου τρία χρόνια η Microsoft κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση των Windows, η οποία επέτρεπε στους αρχάριους να στήσουν ένα δίκτυο στο σπίτι τους χωρίς να εμβαθύνουν σε δικτυακές δομές, file servers και clients. O λόγος για τα Windows Home Server τα οποία μπαίνουν στη δεύτερη έκδοση τoυς. Μια beta αυτής της έκδοσης μπορείτε να κατεβάσετε, ήδη, από το site της Microsoft.

Mε τα "Windows Home Server V2", γνωστά με την κωδική ονομασία Vail, μπορείτε να κτίσετε ένα οικιακό δίκτυο με το ελάχιστο δυνατό κόπο για να μοιράζετε μέσω αυτού εικόνες, ταινίες και αρχεία. Τα αρχεία διανέμονται από έναν κεντρικό υπολογιστή, τον server, ενώ σε αυτόν, όπως και σε κάθε συσκευή που συνδέεται σε αυτόν, έχουν πρόσβαση όλοι οι υπολογιστές του δικτύου.

Επιπλέον στη νέα έκδοση η Microsoft προχωρά ένα βήμα παραπέρα: σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα site και έτσι να μπορείτε να αποκτάτε πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω του Internet.

Tα Windows Home Server "Vail" βασίζονται στα Windows Server 2008 R2 και φέρνουν μια σειρά νεωτερισμούς: εκτός από την απλοποίηση της εγκατάστασης και της ρύθμισης των χρηστών, υπάρχει, μεταξύ άλλων, και η δυνατότητα streaming αρχείων multimedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC