Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

22% ανάπτυξη για την αγορά πληροφορικής

Η εταιρεία ερευνών αγοράς IDC ανακοίνωσε τις πωλήσεις σε όλη την αγορά υπολογιστών (notebooks και PCs) για το πρώτο τρίμηνο του 2010 στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική). Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, το πρώτο τρίμηνο του 2010 παρατηρήθηκε μια αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Kύριοι μοχλοί ανάπτυξης αποτέλεσαν οι αυξανόμενες πωλήσεις των notebooks - που σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 32,3%, κάτι που οφείλεται κυρίως στη χρήση της πλατφόρμας Core i της Intel - αλλά και η συνολικά μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά.

Την πρώτη θέση στην αγορά συνολικά, πουλώντας 5,6 εκατομμύρια μονάδες και με ποσοστό 21,4%, κατέχει η HP. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Acer με 5,1 εκατομμύρια μονάδες και με το 19,4% της αγοράς. Στην τρίτη θέση φιγουράρει η Dell (πουλώντας σχεδόν 2,6 εκατομμύρια τεμάχια και κατέχοντας το 9,8% της αγοράς).

Η Αsus καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, πουλώντας 2,1 εκατομμύρια υπολογιστές και κατέχοντας το 8,1% της αγοράς - σημειώνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, καταφέρνοντας να αυξήσει τα ποσοστά της κατά 131% σε σχέση με πέρσι. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Toshiba, με 1,5 εκατομμύρια μονάδες και το 5,9% της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC