Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Η Wikipedia αλλάζει εμφάνιση

Η μεγαλύτερη δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια θα αποκτήσει τον Απρίλιο μια νέα εμφάνιση. Ο οργανισμός Wikimedia, ο οποίος διαχειρίζεται την Wikipedia, έκανε μερικές αλλαγές οι οποίες έχουν στόχο να διευκολύνουν την πλοήγηση σας στα περιεχόμενα της εγκυκλοπαίδειας αλλά και να αυξήσουν την ευχρηστία της.

Καταρχήν θα αλλάξει το layout των σελίδων. Το πεδίο αναζήτησης ενσωματώνεται στη πάνω γραμμή, απλουστεύεται η πλοήγηση στις σελίδες και γενικότερα οι επιμέρους σελίδες θα είναι πιο περιληπτικές. Οι αλλαγές θα είναι συμβατές με όλους τους browsers.

Μια από τις αξιοσημείωτες αλλαγές αφορά τα λεγόμενα skins. Έτσι από το τέλος Απριλίου θα αλλάξει το στάνταρ skin στο "Vector". Αυτό σημαίνει ότι η αριστερή μπάρα κύλισης θα μεγαλώσει ελαφρώς και έτσι θα είναι πιο εύκολο να τη χρησιμοποιεί κανείς. Όσοι χρησιμοποιούν τα παλιά skins θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά μια μετάβαση στο "Vector", καθώς τα παλιά skins δεν θα εξελίσσονται ενώ δεν θα υποστηρίζουν και όλες τις λειτουργίες.

Ένας ακόμα νεωτερισμός της Wikpedia αφορά στο νέο toolbar για την επεξεργασία σελίδων, που απλοποιεί την εισαγωγή links και πινάκων. Ένα ενσωματωμένο "Cheatsheet" θα επιτρέπει, επιπλέον, στους χρήστες να καλούν γρήγορα βοήθεια για τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες.

Τους τελευταίους έξι μήνες περισσότεροι από 500.000 beta testers δοκιμάσαν εξαντλητικά τις νέες λειτουργίες. Από τις 5 Απριλίου και μετά θα αρχίσουν σιγά-σιγά να ενσωματώνονται οι νέες λειτουργίες, ξεκινώντας, βεβαίως, από την αγγλική έκδοση της Wikipedia. Αργότερα θα περάσουν και στις άλλες εκδόσεις, όπως και στην ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC