Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Symantec: οι Κινέζοι στέλνουν τα περισσότερα malware

Οι περισσότεροι αποστολείς emails με «μολυσμένα» attachments προέρχονται από την Κίνα. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη της Symantec. Συγκεκριμένα τα 28% των emails που εμπεριέχουν malware στέλνεται από μια διεύθυνση IP που παραπέμπει στην Κίνα. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Ρουμάνοι με 21% και στην τρίτη οι Αμερικανοί με 13,8%.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα όσον αφορά στους servers από τους οποίους στέλνεται malware. Οι ΗΠΑ προηγούνται σε αυτή τη λίστα με 36,6%. Κάτι που οφείλεται, σύμφωνα με την Symantec, στο ότι πολλά freemailer – όπως το Google Mail και το Υahoo Mail – εδρεύουν στις ΗΠΑ. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κίνα με 17,8% και στην τρίτη η Ρουμανία με 16,5%.

Τα πιο επικίνδυνα attachments εξακολουθούν να παραμένουν τα .DOC (Word), .XLS (Excel), .ZIP και .PDF. Η Symantec προειδοποιεί ιδιαίτερα και για τα αρχεία .RAR τα οποία, αν και δεν είναι πολύ συχνά, περιέχουν malware στο 96,8% των περιπτώσεων.

Τέλος η αποστολή spam το Μάρτιο αυξήθηκε, σύμφωνα με την Symantec, κατά 1,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας το 90,7% όλων των e-mails.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC