Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Αsus Rampage III Extreme: σπάστε τα όρια

H ASUS παρουσίασε το τελευταίο μέλος της σειράς motherboard υψηλών επιδόσεων Republic of Gamers: ονομάζεται Rampage III Extreme και υπόσχεται να συντρίψει τα παγκόσμια ρεκόρ επιδόσεων. Εξοπλισμένο με το chipset X58/ICH10R της Intel, υποστηρίζοντας, στην έκδοση LGA1366, μέχρι και εξαπύρηνους επεξεργαστές Intel, και με μια πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών που ικανοποιούν τις ανάγκες των πλέον απαιτητικών χρηστών, το συγκεκριμένο mobo φιλοδοξεί να κερδίσει τους φανατικούς της ταχύτητας.

Η χαρά του overlocker
Εδώ και χρόνια, οι σοβαροί overclockers ζητούσαν επίμονα ένα τέτοια θηριώδες motherboad. Η ASUS τους ... άκουσε κι έριξε στην αγορά τo Rampage III Extreme (R3E), το οποίο βρίθει από τεχνικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις ανάγκες των σκληροπυρηνικών οπαδών του tuning, προορισμένο να δημιουργήσει νέα ρεκόρ επιδόσεων. Κι όλα αυτά, κάτω από την κομψή ενδυμασία της σειράς Republic of Gamers, και με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων ASUS.

Χάρη στο RC Bluetooth και την ενσωματωμένη λειτουργία ROG Connect μπορεί κανείς, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να “πειράζει” το mobo του από απόσταση, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις δυνατότητες που του παρέχει το hardware. Κι αυτό είναι μόνον ένα μέρος της εικόνας, δεδομένου ότι τo συγκεκριμένo motherboard συνοδεύει μια πληθώρα από άλλα καλούδια, όπως το εξωτικό Extreme OC Kit overclocking tool, το οποίο φέρνει την έννοια του overlocking σε μια τελείως διαφορετική διάσταση.

Επιπλέον, η λειτουργία USB BIOS Flashback επιτρέπει την άμεση διαγραφή του BIOS και την αντικατάσταση του με διαφορετικό κώδικα (flashing), ό,τι το καλύτερο δηλαδή αν θέλουμε να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας περισσότερες από μία κάρτες γραφικών, φτάνοντας μέχρι και τις τέσσερις GPU.

To R3E διαθέτει την τελευταία έκδοση του Extreme Engine Digi+, της τεχνολογίας που επιτρέπει τη διαμόρφωση της τάσης λειτουργίας, ώστε να εξασφαλίζεται σταθερότερη και πιο καθαρή παροχή ισχύος. Όλα αυτά δεν είναι παρά μια σαφής ένδειξη της δέσμευσης που αισθάνεται η ASUS αναφορικά με την καινοτομία και την διάθεση της να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των χρηστών πριν τις συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι. Το αποτέλεσμα είναι ένα που όχι μόνο υπόσχεται εκπληκτικές επιδόσεις, αλλά και πολλές ώρες συναρπαστικού tweaking.

Έχει ρεύμα
Κάθε overclocker που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει ότι οι εντυπωσιακές επιδόσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν, παρά μόνον εάν υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση της ισχύος. Αυτό ακριβώς κάνει το Extreme Engine Digi+, το οποίο συνοδεύει το Rampage III Extreme. Συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αναλογικών και ψηφιακών VRM, ώστε να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης και να αυξηθεί η συνολική αξιοπιστία του mobo.

Παρομοίως, χάρη στην τεχνολογία PWM τα όρια ανοχής τoυ motherboard ανεβαίνουν, ανοίγοντας το δρόμο να δοκιμάσουμε χωρίς ρίσκο κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις υπερχρονισμού. Χάρη στη χρησιμοποίηση FET+ στη θέση των παραδοσιακών MOSFET, η απαγωγή θερμότητας παρουσιάζεται βελτιωμένη κατά 30 %, ενώ και η θερμική αγωγιμότητα έχει αυξηθεί κατά 40%.

Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκούντως ικανοποιητικά, σημειώστε ότι η ASUS, αφού έλαβε σοβαρά υπόψη τα σχόλια που έκαναν ενθουσιώδεις overclockers, τοποθέτησε στo R3E ένα πηνίο στραγγαλισμού (signal choke) νέας σχεδίασης, το οποίο μπορεί να αντέξει ρεύματα πολύ μεγάλης έντασης, που φτάνει μέχρι τα 40 αμπέρ.

Με τέτοιες προδιαγραφές στον τομέα ισχύος, οι ακραίοι πειραματισμοί είναι πλέον όχι μόνον κάτι εφικτό, αλλά κι επιθυμητό. Κι επειδή η ASUS πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνεται γρήγορα κι εύκολα, υλοποιεί στο R3E τη λειτουργία USB BIOS Flashback, τον ευκολότερο τρόπο μεταφοράς διαφορετικών BIOS versions από ένα μηχάνημα σε ένα άλλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα USB stick.

Στόχος οι επιδόσεις αναφοράς
Λίγα πράγματα προσφέρουν τόση ικανοποίηση, όση η δοκιμή ενός νέου hardware που συνοδεύεται από συναρπαστικές επιδόσεις. Αυτό το σκεπτικό ακολουθεί το Rampage III Extreme, και μάλιστα με αξιοσημείωτο ζήλο. Το OC Kit καταφέρνει με θαυμαστό τρόπο, να ικανοποιήσει τις πιο ακραίες απαιτήσεις ακόμη και του πλέον ενθουσιώδη overclocker, υποστηρίζοντας ψύξη με υγρό άζωτο (LN2 mode) και διαθέτοντας το κουμπί Q reset το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ακραίου υπερχρονισμού, όταν κάποιο πρόβλημα στη διακοπή παροχής LN2 ενδέχεται να μας αφήσει με μια κατεψυγμένη CPU.

Η τροφοδοσία εξασφαλίζεται μέσω δυο connectors των 8-pin και δυο Molex plugs των 4-pin, τα οποία απελευθερώνουν άφθονο χώρο στη CPU και τη GPU, παρέχοντας όσο ρεύμα χρειάζεται χωρίς τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Ορισμένες προσεγμένες λεπτομέρειες ενθαρρύνουν τον ενθουσιώδη overlocker να πειραματιστεί με διάφορες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, η δυνατότητα απομόνωσης των σημάτων PCIe X16 είναι ιδιαίτερα βολική, καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τεστάρουν τις επιδόσεις κάθε κάρτας γραφικών ξεχωριστά. Το ταξίδι της καταξίωσης μέσω επιδόσεων αναφοράς, περνά από τη Republic of Gamers, με το R3E να αποτελεί το εισιτήριο.

Αντλώντας έμπνευση από όλα όσα κάνουν τους οπαδούς του overclocking να το θεωρούν ένα εξαιρετικό χόμπυ, το R3E υπόσχεται να φέρει τον υπερχρονισμό στο επόμενο επίπεδο. Εξασφαλίζοντας ώρες μαστορέματος και πειραματισμών με το hardware, πραγματοποιεί το όνειρο κάθε αμετανόητου tweaker. Διαθέτοντας εντελώς νέο θερμικό σχεδιασμό, εργαλεία υπερχρονισμού που μπορούν να προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση στον “κολλημένο” χρήστη, και μια εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί, το motherboard Rampage III Extreme είναι η μοναδική επιλογή για ...όσους γνωρίζουν ότι κάθε επιπλέον MHz μετράει.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC