Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Nero 10: από τις 12 Απριλίου στην ελληνική αγορά

Το Nero 10, η νέα έκδοση της δημοφιλούς σουίτας προγραμμάτων εγγραφής οπτικών μέσων και multimedia, θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στις 12 Απριλίου. Η τιμή του θα ανέρχεται στα ίδια επίπεδα με την τωρινή έκδοση (Nero 9 Reloaded), ήτοι στα 69,99 ευρώ (+21% ΦΠΑ). To Nero 10 θα διατίθεται στα καταστήματα από την AMY Programa (210-6133 000, http://www.amyprograma.gr/).

Bασικό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι ότι θα είναι πιο λιτή από ότι μας είχε συνηθίσει η Nero έως τώρα. Απελευθερωμένη από τα πολλά πρόσθετα εργαλεία και επικεντρωμένη στις τρεις βασικές της λειτουργίες: την εγγραφή, τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας και την επεξεργασία βίντεο. Ένας ακόμα νεωτερισμός: κάθε ένα από τα τρία βασικά δομικά στοιχεία θα μπορεί να γίνει download και να εγκατασταθεί ξεχωριστά.

Το κέντρο ελέγχου της σουίτας θα είναι το MediaHub.Εκεί θα διαχειρίζεστε τη μουσική, τις φωτογραφίες σας και τα βίντεο χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε κάποιο πρόσθετο παράθυρο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε απευθείας τις φωτογραφίες σας στο Media Hub για να αντιμετωπίσετε, για παράδειγμα, το φαινόμενο των κόκκινων ματιών που εμφανίζεται σε λήψεις με φλας. Ή να κάνετε μοντάζ στα βίντεο σας και να «καθαρίζετε» τη μουσική σας από παρεμβολές.

Και φυσικά μπορείτε να γράφετε στο πι και φι δεδομένα σε DVD ή να τα ανεβάζετε στο Internet. Μια λειτουργία ιδιαίτερα χρήσιμη για τους χρήστες που αρέσκονται στο να μοιράζουν online τα αρχεία τους. Μέσω ειδικών κουμπιών για τα YouTube, MySpace, Flickr και Facebook μπορείτε να ανεβάζετε απευθείας εικόνες και βίντεο, χωρίς να χρειάζεται να φορτώσετε στον browser τις σχετικές σελίδες.

Προς το παρόν θα μπορείτε να βλέπετε Blu-ray που έχετε γράψει αλλά το πρόγραμμα δεν θα υποστηρίζει τις ταινίες Blu-ray του εμπορίου. Αργότερα μέσα στο έτος θα εμφανιστεί ένα plug-in, το οποίο θα υποστηρίζει τα Blu-ray του εμπορίου, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Το Nero Burning ROM υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, και την εγγραφή στο AVCHD-Format, επιτρέποντας σας να δημιουργείτε αντίγραφα των βίντεο που έχετε τραβήξει με το HD Camcorder σας. Και φυσικά αν θέλετε να γράψετε κάτι στα γρήγορα χωρίς πολλές ρυθμίσεις, μπορείτε να κάνετε χρήση του κλασικού Nero Express.

Η νέα έκδοση του "Nero BackItUp & Burn" που περιλαμβάνεται στη σουίτα κάνει παιχνιδάκι τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας για τα αρχεία σας. Καθορίζετε με δύο κλικ που και τι θέλετε να αποθηκεύσετε και με ένα τρίτο κλικ το κάνετε. Επιπλέον το πρόγραμμα σας προσφέρει μια πληθώρα πρόσθετων δυνατοτήτων, όπως το χρονοπρογραμματισμό των backups και το «σώσιμο» μέσων αποθήκευσης που έχουν πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC