Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Βράβευση πρωτοπόρων εκπαιδευτικών σε πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Microsoft

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος το 7ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft, συγκεντρώνοντας 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από 41 χώρες. Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη του Βερολίνου το χρονικό διάστημα 23 έως 25 Μαρτίου, επικεντρώθηκε στη διερεύνηση προοπτικών αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσω της επένδυσης στα ψηφιακά μέσα, ενθαρρύνοντας παράλληλα την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με επιτυχημένες πρακτικές αξιοποίησης της τεχνολογίας στη διδασκαλία.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της εκδήλωσης και στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος, παρουσιάστηκαν πρωτοποριακοί τρόποι διδασκαλίας από εκπαιδευτικούς που έχουν επενδύσει στις δυνατότητες της πληροφορικής προκειμένου να ανανεώσουν το διδακτικό τους έργο. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος διαγωνίστηκαν 80 σχολεία από όλη την Ευρώπη, ενώ βραβεύτηκαν συνολικά δώδεκα συμμετοχές από δέκα Ευρωπαϊκές χώρες: Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Βόρεια Ιρλανδία, Σουηδία, Ρουμανία, Σερβία, Δανία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Ρωσία. Συγκεκριμένα:

Κατηγορία “Innovation in Community”
• “Making Homework Count” - Barry Corrigan, Βόρεια Ιρλανδία
• “Discovering Green Tech” - Mihaela Garabe, Ρουμανία

• “Climate Chance Challenge” - Simon Horleston, Μεγάλη Βρετανία

Κατηγορία “Innovation in Content”

• “ICT Enriched Teaching” - Anna Karlsson, Σουηδία
• “My Study Mate” - Ursula Hynes, Ιρλανδία
• “The Forgotten Monument of Unforgotten War” - Babina Elena, Ρωσία

Κατηγορία “Innovation in Collaboration”

• “Working in a Classroom Without Walls” - Jan Webb, Μεγάλη Βρετανία
• “Journey Through Space and Centuries” - Jugoslava Lulic, Σερβία

• “Leave Them Kids Alone” - Martin Ryum, Δανία


Bραβείο “Educators Choice Award”
• “Fotographic School Competition” - Gabriela Zralek, Πολωνία
• “Mathcoach online” - Stefan Knutsson, Σουηδία

• “Teachers Aid” - Bart Verswijvel, Βέλγιο

Παράλληλα, κατά τις ειδικές συνεδρίες, οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ συζήτησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργικής ενσωμάτωσης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στη σχολική αίθουσα, ενημερώθηκαν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, ενώ συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες.

Η διοργάνωση του ετήσιου Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft αποτελεί μέρος του προγράμματος της Microsoft «Συνεργάτες στη Μάθηση», το οποίο έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το λογισμικό στη δημιουργία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και στην ανάπτυξη νέων ευκαιριών μάθησης.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος έχουν μέχρι σήμερα ενισχυθεί περισσότεροι από 135 εκατομμύρια μαθητές, εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε 112 χώρες.

Η Angelika Gifford, Senior Director Public Sector και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft Γερμανίας δήλωσε: «Μέσα από την πρωτοβουλία ‘Συνεργάτες στη Μάθηση’, η Microsoft έχει αναπτύξει ενεργή δράση στο χώρο της μάθησης από το 2003. Η εκπαίδευση αποτελεί το σημαντικότερο πόρο στην παγκόσμια κοινωνία της γνώσης. Συνεπώς πρέπει να προβάλλουμε τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και να προωθήσουμε την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ εκπαιδευτικών και ειδικών, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης για παιδιά και νέους. Φέτος είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft 250 ειδικούς από 41 χώρες, από τους οποίους οι 130 ήταν εκπαιδευτικοί».

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC