Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

H Saturn συντονίζεται στην «Ώρα της Γης»

Η Saturn, μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα, συντονίζεται με την «Ώρα της Γης», το Σάββατο 27 Μαρτίου και ώρα 20:30, συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στην εκστρατεία οικολογικής αφύπνισης της WWF. Για το σκοπό αυτό, τα τέσσερα καταστήματα της Saturn στην Ελλάδα θα σβήσουν τα φώτα από το απόγευμα του Σαββάτου έως το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, η εταιρία ενθάρρυνε τους εργαζομένους της να συμμετέχουν και οι ίδιοι στην πρωτοβουλία, σβήνοντας τα φώτα των νοικοκυριών τους. Με τις ενέργειες αυτές, η αλυσίδα λαμβάνει ενεργά μέρος στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη WWF.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας, η Saturn στέκεται αρωγός στη διεθνή πρωτοβουλία της WWF, η οποία στοχεύει στη λήψη μέτρων σε ατομικό ή πολιτικό επίπεδο για την μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας και τη στροφή σε βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας, αποσκοπώντας στην καταπολέμηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

H πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Η τεράστια απήχηση της εν λόγω πρωτοβουλίας αποτυπώθηκε στον αριθμό των εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών, οι οποίοι σε περισσότερες από 4000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης, στηρίζοντας έμπρακτα τη δράση, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC