Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

H Google βραβεύει τα καλύτερα extensions του Chrome

Στο πλαίσιο του Google Technology User Group Battle ανταγωνίστηκαν 25 ομάδες προγραμματιστών για τη δημιουργία των καλύτερων extensions για το Google Chrome. Και η κριτική επιτροπή απένειμε βραβεία για τα καλύτερα extensions στις εξής κατηγορίες: "Page Actions", "Browser-Actions" και "Innovation".

"Page Actions": βραβείο στο Popchrom
Αυτό το extension μας ελαφρύνει την εργασία πληκτρολόγησης. Mε αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε συντμήσεις (shortcuts) για ολόκληρες φράσεις κειμένου και στη συνέχεια να τις εισάγετε σε φόρμες του Web. Για παράδειγμα μπορείτε όταν γράφετε το "μφχ" να γίνεται αυτό αυτόματα "με φιλικούς χαιρετισμούς". Ή να δημιουργήσετε συντμήσεις για τα στοιχεία σας. H εκάστοτε σύντμηση ενεργοποιείται με το συνδυασμό πλήκτρων [Ctrl]+[Space].

"Browser Actions": βραβείο στο Social Media Monitoring
Αυτό το εργαλείο παρακολουθεί λέξεις κλειδιά στο twitter και κτυπά συναγερμό όταν ανεβαίνει σημαντικά ο αριθμός των μηνυμάτων για μια συγκεκριμένη λέξη. Και κάτι πρακτικό: η παρακολούθηση των λέξεων "κλειδιών" μπορεί να περιοριστεί τοπικά.

"Innovation": βραβείο στο Tabs Plus
Ένα καθ' όλα καινοτομικό extension για το Chrome. Μεταξύ άλλων επιτρέπει τις μίνι προεπισκοπήσεις των tabs, τη αναζήτηση κειμένου σε όλα τα tabs όπως και την παράλληλη διαχείριση παραθύρων του browser.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC