Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Στις 12 Απριλίου το Adobe CS5

Στις 12 Απριλίου η Adobe θα παρουσιάσει το Creative Suite 5, τη νέα έκδοση της δημοφιλούς της σουίτας προγραμμάτων γραφικών. Το γεγονός θα αναμεταδοθεί "ζωντανά" στο Internet, ενώ μπορείτε από τώρα να κάνετε registration γι' αυτό. Παράλληλα η ομάδα ανάπτυξης της Adobe έκανε την επίδειξη μιας νέας λειτουργίας για το Photoshop.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το "Content-Aware Fill".Με τη βοήθεια αυτού του νέου εργαλείου μπορεί κανείς να σβήσει καθορισμένες περιοχές μιας φωτογραφίας - για παράδειγμα τα σημεία που έχουν πρόβλημα ή ολόκληρα αντικείμενα - και να αφήσει το πρόγραμμα να συμπληρώσει αυτόματα τα κενά που θα δημιουργηθούν χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε επεξεργασία από το χρήστη.

Αν το Content-Aware Fill λειτουργήσει στην πράξη όπως φαίνεται στο βίντεο επίδειξης της Adobe, τότε θα απλοποιήσει σημαντικά τη δουλειά των γραφιστών. Ο Bryan Hughes, Product Manager της εταιρείας, κατά τη διάρκεια αυτής της επίδειξης παρουσίασε πώς απομακρύνθηκε στην αριστερά πλευρά μιας φωτογραφίας ένα δέντρο και πώς το πρόγραμμα συμπλήρωσε αυτόματα το κενό που δημιουργήθηκε με το σωστό περιεχόμενο χωρίς να φαίνεται η επέμβαση.

Αυτό μας κάνει να περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να δούμε τι άλλους νεωτερισμούς μας επιφυλάσσει η νέα σουίτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC