Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Windows 7: πολύ καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με τα Vista

Σύμφωνα με τους αναλυτές αγοράς της NetApplications τα Windows 7 κατάφεραν μέσα σε πέντε μήνες να κερδίσουν το διπλάσιο μερίδιο από ότι τα Vista. Έτσι μέσα στους πέντε πρώτους μήνες που κυκλοφορούν στην αγορά τα Windows 7 έχουν εγκατασταθεί, ήδη, στο 9% των υπολογιστών, σε σχέση με το 4,5% που είχαν κερδίσει τα Vista το ίδιο χρονικό διάστημα. Τα Windows 7 βρήκαν εξ αρχής καλή αποδοχή τόσο από τους ιδιώτες όσο και από τις επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το 'InfoWorld'.

Σύμφωνα με το Vince Vizzaccaro, αντιπρόεδρο της NetApplications, φαίνεται από μια ματιά στα στατιστικά ότι η ανάπτυξη των Windows 7 είναι συνεχής και σταθερή. Επιπλέον μπορεί κανείς να δει ότι το νέο λειτουργικό πουλά περισσότερο στους ιδιώτες. Διάφοροι αναλυτές είχαν προβλέψει αυτή την τάση.

Η Microsoft κατέχει, με όλες τις εκδόσεις των Windows, το 92% της αγοράς. Το μεγαλύτερο μερίδιο το κατέχουν τα Windows XP με 66,3%, ακολουθούμενα από τα Windows Vista με 17,4%. To Mac OS X της Apple κατέχει το 5,1% της αγοράς. Μέχρι τον Ιούνιο, πάντως, τα Windows 7 αναμένεται να ξεπεράσουν τον προκάτοχο τους.

ΠΗΓΗ:
InfoWorld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC