Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Η Rapidshare οφείλει να μπλοκάρει το download συγκεκριμένων ebooks

Η Rapidshare, που εκπροσωπεί τη πιο δημοφιλής, ίσως, υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων του Internet, υπέστη μια ακόμα ήττα ενώπιον του δικαστηρίου. Έξι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι κατάφεραν να πείσουν το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Αμβούργο, ώστε να ζητήσει από την εταιρεία το σβήσιμο συγκεκριμένων ebooks.

Όπως αναφέρει το 'Booksellers.com' οι εκδοτικοί οίκοι Bedford, Freeman and Worth Publishing, Cengage Learning, Elsevier, John Wiley & Sons, McGraw-Hill αλλά και η Pearson Education είχαν καταθέσει την αγωγή κατά της Rapidshare. To δικαστήριο έγινε στις 10 Φεβρουαρίου ενώ η απόφαση του τέθηκε σε ισχύ από τις 17 Φεβρουαρίου.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι η Rapidshare θα πρέπει να φροντίσει ώστε τα 148 βιβλία που αναφέρθηκαν στη δίκη δεν θα μπορούν να κατέβουν ως ebooks από την πλατφόρμα φιλοξενίας αρχείων που διαθέτει. Αλλιώς θα κληθεί να καταβάλει 250.000 ευρώ για κάθε τίτλο.

Το πώς η Rapidshare θα εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου παραμένει άγνωστο. Και αυτό διότι καθημερινά χιλιάδες αρχεία γίνονται upload στην υπηρεσία από τους χρήστες ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολος ο όποιος έλεγχος.

ΠΗΓΗ:Booksellers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC