Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Με live μετάφραση το Google Goggles

Η Google παρουσίασε μια λειτουργία μετάφρασης για το Google Googles. Το τελευταίο αποτελεί ουσιαστικά ένα πρόγραμμα φωτογραφίας που προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες για αντικείμενα που φωτογραφίζετε με το Android κινητό σας. Αν, για παράδειγμα, πάτε ένα ταξίδι στο Παρίσι και φωτογραφίσετε τον πύργο του Αίφελ, εισάγετε τη φωτογραφία στο πρόγραμμα και αυτό θα σας δώσει ένα σωρό πρόσθετες πληροφορίες για αυτόν.

Το Google Googles μπορεί να αναγνωρίσει μια πληθώρα από αξιοθέατα ανά τον κόσμο, έργα τέχνης αλλά και αρκετά προϊόντα. Στόχος των προγραμματιστών της Google είναι στο μέλλον να φωτογραφίζουμε, για παράδειγμα, το φύλλο ενός δεντρού και το πρόγραμμα να μας λέει τι είδους δέντρο είναι.

Την προαναφερόμενη λειτουργία μετάφρασης την έχει δοκιμάσει, ήδη, η Google σε ένα Nexus One (δείτε το παρακάτω βίντεο που σας επισυνάπτουμε). Αυτή η λειτουργία αναγνωρίζει το κείμενο που έχετε φωτογραφίσει με το κινητό σας και το μεταφράζει σε μια άλλη γλώσσα.

Στην τελική της μορφή αυτή η μεταφραστική λειτουργία θα υποστηρίζει 52 γλώσσες. Προς το παρόν υποστηρίζει μόνο τη μετάφραση από τα αγγλικά στα γερμανικά και το αντίστροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC