Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Kαλύτερη η οθόνη του iPhone από αυτή του Nexus One;

H εταιρεία Displaymate Technologies συνέκρινε σε μια επιστημονική μελέτη τις οθόνες αφής του iPhone και του Nexus One. Και νικητής από αυτή την αναμέτρηση βγήκε το iPhone.

To iPhone ξεχώρισε καταρχήν στο τεστ που εκτιμά την απόδοση χρώματος: το κινητό της Apple απεικονίζει τα χρώματα κόκκινο, μπλε και πράσινο στις 256 διαφορετικές αποχρώσεις τους Το Nexus One από την άλλη υποστηρίζει 16bit βάθος χρώματος και μπορεί να απεικονίσει 32 διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε και 64 διαβαθμίσεις του πράσινου.

Αλλά και στην απεικόνιση φωτογραφιών φαίνεται το iPhone να τα πάει καλύτερα. Αν και το κινητό της Google φαίνεται να προσφέρει καλύτερο κοντράστ, στη πιστότητα απόδοσης φωτογραφίας το iPhone έχει το προβάδισμα.

Ο συγγραφέας της μελέτης, ο Δρ. Soneira, προτείνει τέλος στην Apple να αποφύγει τη χρήση της τεχνολογίας AMOLED στο νέο iPhone 4G και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί σε αυτό τις οθόνες LCD. Και αυτό διότι τα προβλήματα που υπάρχουν με τις οθόνες OLED δεν αναμένεται να αντιμετωπιστούν πριν περάσουν δύο χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC