Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

iPad vs. netbooks: "Μαγεία" εναντίον λειτουργικότητας

Ο Tim Cook, Chief Operating Officer (COO) της Apple, κήρυξε τον πόλεμο στα …netbooks. Κατά τη γνώμη του η ύπαρξη του iPad κάνει περιττά τα μίνι notebooks. "To netbook δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους χρήστες του μακροπρόθεσμα" δήλωσε ο Cook κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης επενδυτών στο Σαν Φρανσίσκο. "Όταν παίξουν με το iPad και αισθανθούν τη μαγεία του, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι θα προτιμήσουν ένα netbook".

Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο Cook δέχθηκε κριτικές για το ότι προτίμησε να εστιάσει στη μαγεία του iPad καθώς δεν μπορούσε να κάνει αλλοιώς. Τα netbooks είναι καλύτερα εξοπλισμένα και προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες.

Και μπορεί τα netbook να μην τηρούν ότι υπόσχονται με μια πρώτη ματιά, όμως, το ίδιο ισχύει και για το iPad. Επιπλέον ένα netbook είναι ένας πλήρης υπολογιστής με πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον ένα γνωστό λειτουργικό σύστημα από τα Desktop PCs.

Μπορεί τα netbooks να μην διαθέτουν οθόνη αφής, μπορούν, όμως, να παίξουν ταινίες στο 16:9 format - σε αντίθεση με το iPad. H απόδοση γραφικών αρκετών netbooks ξεπερνά το iPad, ενώ είναι γεγονός ότι τα netbooks γίνονται συνεχώς και πιο ισχυρά. Για τους business users τα netbooks είναι ασυζητητί καλύτερα από το iPad, καθώς το τελευταίο υπολείπεται αρκετά σε εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC