Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

"Τσουνάμι" ενημέρωσης στο Internet για το σεισμό στη Χιλή

Αμέσως μετά το κτύπημα του εγκέλαδου στη Χιλή το πρωί του Σαββάτου, το Internet και οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να "πλημμυρίζουν" με πληροφορίες σχετικά με το καταστρεπτικό σεισμό.

Οι χρήστες του Twitter που ακολουθούν τα #Chile και #tsunami, μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς για τις επιπτώσεις του σεισμού. Ο οποίος έχει προκαλέσει ένα τσουνάμι το οποίο κινείται προς τη Χαβαή (την οποία αναμένεται να κτυπήσει στις 24:00 ώρα Ελλάδος με κύματα που μπορεί να αγγίξουν τα πέντε μέτρα) και όλες τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού. Πληροφορίες για το τσουνάμι, ένα streamed video για τη Χαβάη μέσω του UStream αλλά κι ένα live Twitter feed φιλοξενείται στη διεύθυνση http://hitsunami.info/.

Αλλά και το YouTube έχει "πλημμυρίσει" με βίντεο που αναφέρονται στο σεισμό της Χιλής. Μια πλήρη λίστα με όλα τα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης της Χιλής μπορείτε να βρείτε εδώ. Στο Facebook έχει δημιουργηθεί ήδη το group "Chile Earthquake" που ήδη απαριθμεί πάνω από 3.700 μέλη (με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς), ενώ προσφέρει συνεχή ενημέρωση για το σεισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μεγάλος σεισμός κτυπά τη Χιλή. Το 1960 η χώρα είχε πληγεί από το μεγαλύτερο σεισμό που έχει καταγραφεί στην ιστορία του πλανήτη, από το 1900, όταν άρχισε και η καταγραφή σεισμών. Τότε ο σεισμός είχε μέγεθος 9,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε προκαλέσει το θάνατο 1.655 ανθρώπων. Το τσουνάμι που είχε δημιουργηθεί από εκείνο το σεισμό είχε φτάσει μέχρι τα νησιά του Πάσχα, τη Χαβάη, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC