Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοινώθηκε το CorelDRAW X5

Η Corel ανακοίνωσε σήμερα τη νέα έκδοση της δημοφιλούς σουίτας επεξεργασίας γραφικών. Το CorelDRAW Graphics Suite X5 υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας, πιο ακριβή έλεγχο των χρωμάτων, βελτιωμένα εργαλεία παραγωγής ανυσματικών γραφικών και νέες λειτουργίες για το Web, αποτελώντας ένα πακέτο που πρέπει να έχει στα υπόψη ο οποιοσδήποτε σχεδιαστής και γραφίστας.

Στα νέα χαρακτηριστικά του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται το Corel CONNECT, ένας ενσωματωμένος organizer περιεχομένου, ο οποίος θα σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα και γρήγορα γραφικά, templates, γραμματοσειρές και εικόνες, τα οποία είναι διασκορπισμένα στο PC σας.

Ο κατασκευαστής έχει δώσει την πρέπουσα σημασία στο Web, ενσωματώνοντας μια νέα γκάμα λειτουργιών γι' αυτό το σκοπό. Όπως είναι ένα Pixels mode το οποίο σας δείχνει επακριβώς πώς θα απεικονίζεται το περιεχόμενο σας online, αλλά και ένα νέο εργαλείο δημιουργίας animation για το Web. Συν ένα ανανεωμένο πλαίσιο διαλόγου εξαγωγής αρχείων, το οποίο σας επιτρέπει να συγκρίνετε την ποιότητα που σας δίνει το εκάστοτε format, ώστε να βελτιστοποιήσετε τις ρυθμίσεις σας αποκτώντας το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Χάρη στο βελτιωμένο Corel PowerTRACE μπορείτε να μετατρέψετε εικόνες bitmap σε υψηλής ποιότητας ανυσματικά γραφικά με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ένας από τους σημαντικότερους νεωτερισμούς αποτελεί αναμφίβολα το χρησιμοποιούμενο engine διαχείρισης χρώματος που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και πιστότητα όπως και την υποστήριξη νέων χρωματικών προφίλ από την Pantone. Έτσι θα είστε σίγουρος ότι θα πάρετε ακριβώς τα χρώματα που θέλετε στις εκτυπώσεις σας, ελαχιστοποιώντας το κόστος χαρτιού και μελανιού από τις αλλεπάλληλες δοκιμαστικές εκτυπώσεις.

Το πρόγραμμα προσφέρει, επίσης, μια πληθώρα νέων σχεδιαστικών εργαλείων, δημιουργίας διαγραμμάτων, παραγωγής καλλιτεχνικών εφέ και εισαγωγής κειμένου, τα οποία υπόσχονται να σας οδηγήσουν σε εντυπωσιακές δημιουργίες, είτε για έντυπα είτε για τον online κόσμο μας.

Υποστηρίζονται, πλέον, μια πληθώρα formats κάτι που σας επιτρέπει να ανταλλάξετε αρχεία με μια πληθώρα δημοφιλών σχεδιαστικών προγραμμάτων και εφαρμογών επεξεργασίας εικόνων. Άξιο λόγου είναι και το γεγονός η νέα έκδοση της σουίτας γραφικών ότι έχει βελτιστοποιηθεί για τα Windows 7 προσφέροντας υποστήριξη των οθονών αφής.

Εμπλουτισμένο με άφθονο εκπαιδευτικό υλικό (video tutorials, online εγχειρίδιο χρήσης) και πολλά έξτρα (πάνω από 1.000 γραμματοσειρές, πλούσιο cliparts και πολλές ελεύθερες πνευματικών δικαιωμάτων φωτογραφίες) το CorelDRAW Graphics Suite X5 φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για το κάθε γραφίστα.

Η νέα έκδοση της σουίτας γραφικών της Corel θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από την Programa στα τέλη Μαρτίου σε τιμή που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Ένα βίντεο παρουσίασης των δυνατοτήτων του προγράμματος μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.corel.com/content/flash/cdgsx5/en/cdgsx5_video_tour.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC