Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

ATI Radeon HD 5830: κάθε έκδοση είναι διαφορετική

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση του νέου chip της AMD, άρχισαν οι εκάστοτε κατασκευαστές να παρουσιάζουν μοντέλα βασισμένα σε αυτό. Και από ότι φαίνεται ο καθένας έχει τη δική του πρόταση η οποία διαφέρει σε κάτι από το μοντέλο αναφοράς.

Το μοντέλο της VTX3D, για παράδειγμα, διαθέτει τις στάνταρ συχνότητες λειτουργίας - 800MHz για το GPU και 4GHz για τη μνήμη - ωστόσο ο κατασκευαστής έχει επενδύσει τη ψύκτρα με ένα κατακόκκινο περικάλυμμα.

Η Powercolor από την άλλη έχει αυξήσει τη συχνότητα λειτουργίας του GPU στα 825MHz και της μνήμης στα 4,2GHz.

H MSI δεν άλλαξε τις εργοστασιακές συχνότητες, χρησιμοποίησε, ωστόσο, το σύστημα ψύξης Twin Frozr II, το οποίο ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Και επειδή η MSI επιτρέπει την αύξηση της τάσης λειτουργίας, μπορείτε να το "σπρώξετε" το GPU έως τα 925MHz.

Αλλά και η Gigabyte χρησιμοποίησε ένα δικό της σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες και σωλήνες απαγωγής της θερμότητας (heatpipes).

H Sapphire από την άλλη παρουσίασε την Game Edition της κάρτας, την οποία προσφέρει μαζί με το παιχνίδι "Call of Duty: Modern Warfare 2". Παρόμοια ιδέα είχε και η HIS, η οποία εκτός από το παιχνίδι εξόπλισε την κάρτα και με το δικό της σύστημα ψύξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC