Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Apple iTunes: έσπασε το όριο των 10 δισ. downloads

Λίγο αφότου η Apple ανακοίνωσε - στα μέσα Φεβρουαρίου- την αντίστροφη μέτρηση για το "σπάσιμο" του ορίου των 10 δισ. downloads από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, το ρεκόρ επιτεύχθηκε. Και ο Steve Jobs έχει κάθε λόγο να νιώθει διπλά ικανοποιημένος: το ρεκόρ έσπασε την ημέρα που γιόρταζε τα 55α του γενέθλια.

Το ποιος κατέβασε το 10δισεκατομμυριοστό τραγούδι από το App Store δεν ανακοινώθηκε από την Apple. Πάντως όποιος και αν είναι κέρδισε ένα τσεκ αξίας 10.000 δολαρίων. Μια αντίστοιχη ενέργεια είχε κάνει η Apple το Φεβρουάριο του 2006, όταν είχε σπάσει το όριο του ενός δισ. downloads.

Το iTunes Store ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 28 Απριλίου 2003, καταγράφοντας από τότε μια επιτυχημένη πορεία. Σχεδόν τρεις ημέρες αργότερα η Apple ανακοίνωσε το σπάσιμο του ορίου του ενός εκατομμυρίου downloads. Σήμερα η Apple έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς μουσικής στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της αντίστροφης μέτρησης για τα 10 δισ. downloads η Apple παρουσίασε μια λίστα με τα πιο δημοφιλή τραγούδια από την ημερομηνία έναρξης του App Store. Την πρώτη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι Black Eyed Peas με τα τραγούδια τους "I Gotta Feeling" και "Boom Boom Pow". Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Lady Gaga με το "Poker Face".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC