Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Η Nokia πούλησε περισσότερα smartphones

H Nokia κατάφερε το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2009 να εκμεταλλευτεί τις τάσεις των καιρών και να αυξήσει τις πωλήσεις των smartphones της. Συγκεκριμένα το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους η Nokia πούλησε παγκοσμίως 127 εκατομμύρια συσκευές, κάτι που τις δίνει το 39% της αγοράς. Και κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο CEO της Nokia Olli-Pekka Kallasvuo δήλωσε ικανοποιημένος καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις των ακριβών smartphones της εταιρείας.

Τα επιτυχημένα μοντέλα, όπως τα N97 και N97mini, συνέβαλαν αρκετά σε αυτήν την αύξηση, αν και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έπεσαν κατά 5,3%. Κάτι που δεν ενόχλησε καθόλου τους χρηματιστές, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση των κερδών του τριμήνου - που ανήλθαν στα 948 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 576 εκατομμύρια ευρώ πέρσι - η μετοχή της Nokia ανέβηκε κατά 10%.

Ο πρόεδρος της Nokia δεν αναφέρθηκε πάντως καθόλου στην ενδεχόμενη αλλαγή της στρατηγικής της εταιρείας, για περιορισμό της παλέτας των μοντέλων, όπως σας είπαμε χθες σε σχετικό post.

ΠΗΓΗ:New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC