Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Motorola: επιστροφή στα κέρδη χάρη στο Android

Η αμερικανική Motorola κατέγραψε κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο, καταφέρνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά να μείνει μακριά από τις απώλειες των προηγούμενων τριμήνων. Συγκεκριμένα η εταιρεία σημείωσε κέρδη της τάξης των 142 εκατομμυρίων δολαρίων, μια μεγάλη βελτίωση αναλογιζόμενοι τη χασούρα των 3,7 δις ευρώ που κατέγραψε το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Και αυτό παρόλο που έπεσε ο κύκλος εργασιών περίπου κατά το ένα πέμπτο - ήτοι στα 5,7 δις δολάρια. Η Motorola απέδωσε τα θετικά νούμερα κυρίως στις εξαιρετικές πωλήσεις του μοντέλου Droid (στην Ευρώπη κυκλοφορεί ως Milestone). Και ως εκ τούτου σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά και άλλα μοντέλα Android μέσα στο 2010.

"H αποδοχή των πρώτων μας τηλεφώνων Android ήταν πολύ καλή " δήλωσε o Sanjay Jha, CEO της Motorola, κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας του. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Motorola έχει στα σκαριά τουλάχιστον άλλα 20 νέα μοντέλα. Τα κορυφαία μοντέλα εκ των οποίων θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν μερίδια αγοράς από το iPhone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC