Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

"Πουσάροντας" έναν Celeron στα 8,19GHz

Ένας overclocker κατάφερε να υπερσυγχρονίσει τον Intel Celeron D 347 από την στάνταρ συχνότητα λειτουργίας των 3,06GHz στα 8,19GHz. Για να τα καταφέρει χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων, το motherboard DFI Lanparty UT P35-T2R και τον ταχύτατο ανεμιστήρα Nidec. Ένα GB μνήμης της OCZ όπως και μια κάρτα γραφικών Radeon 7000 VE μαζί με το τροφοδοτικό Enermax-Revolution85+ στα 1.250Watt συμπλήρωναν τον εξοπλισμό. Για να μπορέσει, να αυξήσει, κατά το δυνατόν τις συχνότητες λειτουργίας ο overclocker απομάκρυνε τον εσωτερικό Heatspreader από τον επεξεργαστή.

Το τελευταίο είναι σχετικά δύσκολο, επειδή ο heatspreader είναι κολλημένος με το σώμα της CPU, ενώ η οποιαδήποτε προσπάθεια αφαίρεσης του μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τον επεξεργαστή.

Ωστόσο o overclocker τα κατάφερε, "υποχρεώνοντας" τον Intel Celeron D 347 να τρέξει στα 8,19GHz. Δυστυχώς, το σύστημα ψύξης δεν μπόρεσε να περιορίσει τα αναπτυσσόμενα ποσά θερμότητας με αποτέλεσμα ο επεξεργαστής να πάρει φωτιά, παραδίδοντας το πνεύμα του. Ωστόσο πριν γίνει αυτό καταγράφηκε από το overclock η συχνότητα λειτουργίας στα 8,19GHz.

ΠΗΓΗ:XtremeSystems

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC